NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Vil at lokalradio også skal være viktig i fremtiden


(20 september, 2013 - 07:50)

-       Norsk lokalradio har i snart 30 år spilt en viktig frolle for norske radiolyttere, lokalsamfunn og som talentutvikler for nasjonal radio og norsk tv. Svært mange, om ikke de aller fleste her i salen kommer fra nettopp lokalradio, sier Tove K. Blomseth, styreleder i Norsk lokalradioforbund.

- Vi vil at lokalradio skal være viktig også i framtiden. Vår målsetting er først og fremst å gi norsk lokalradio gode rammevilkår som stimulerer til lokale radioiniativ, uavhengig av teknologi , sier Blomseth i en kommentar til www.lokalradio.no og vil ha likebehandling. Lemping I konsesjonskrav er gjort til de nasjonale aktørene fra nyttår.  Det kan svekke konkurranseevnen til lokalradio.

- Mange hevder at lokalradioene er en DAB-sinke og imot slukking av FM nettet. Det er feil. Stortingsmeldingen om digitaliseringen slår fast at man skal slukke FM til fordel for DAB og her er vi opptatt av at norske lokalradioer  skal gis gode muligheter til nettopp å satse på DAB.  Det er nå tildelt prøvekonsesjoner i en del lokalområder, men desverre langt fra alle. Her har man ikke klart å skape nok inniativ lokalt, så her må man nok se nærmere på hva som skal til for å trigge flere. Lokalradioene har nå bedt om forlengelse av eksisterende FM.konsesjoner, som er et tiltak som kan bidra til dette.

- Samtidig sier stortingsmelingen at noen lokalradioer fortsatt skal få mulighet til å sende på FM, også etter en slukking. Rammene for dette og hvem som skal få sende hvor vil ikke myndighetene vurdere før I 2015, når man kjenner slukketidspunktet for FM. Her har myndighetene kjøpt seg tid, noe som kan være forståelig, men samtidig kan ikke dette tema neglisjeres, for med dagens 37 områders inndeling av lokalradioblokka er ikke DAB et reelt alternativ for alle eksisterende lokalradioer. Da må FM bli det, sier Blomseth.

 

 

 
Annonser