NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Vil ikke utsette FM-slukking


(6 november, 2013 - 04:00)

- Det er ikke aktuelt for oss å gå inn i saken om FM-slukking på nytt nå, sier statssekretær Knut Olav Åmås til Kampanje.
 

IKT-Norge sendte et brev til Kulturminister Thorhild Widwey der de ba om utsettelse av slukking av FM-nettet. I brevet skrev IKT-Norge at «beslutningsgrunnlaget for slukking av FM, bygger på feil grunnlag» og ber om at «beslutningen om slukking utsettes til 2019-2020».

- Vi reagerte veldig på stortingsmeldingen. Det er brukt mye penger på DAB og det må vi utnytte, men vi kan risikere at Norge blir det eneste landet i vesten som slukker FM. Det som er vårt anliggende nå er konstruksjonen man laget i Stortinget for slukkedato, sa IKT-Norge sjef Per Morten Hoff til Kampanje.

- Jeg kan love at vi ikke vil gi tillatelse til at FM-nettet slukkes hvis andelen digitale lyttere er under 50 prosent i 2015. Da må vi utsette. Men per i dag er det 36 prosent av befolkningen som er innom en digital radioplattform daglig. Salget av DAB-radioer har økt kraftig den siste tida. Hvorvidt man skal opprettholde 2017 som slukketidspunkt vil avhenge av om målet om 50 prosent lyttere nås innen 2015, sier Knut Olav Åmås til Kampanje.

- Det viktigste for lokalradioene er uansett at de som vil skal få fortsette på FM, også etter 2017, sier styreleder leder i Norsk lokalradioforbund, Tove Kristin Blomseth.

Les mer på Kampanje:
Ber Widvey utsette FM-slukking
- Hoff misforstår
Utsetter ikke FM-slukking

(Foto: KUD/Wenche Nybo)

 

 
Annonser