NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Nils Martin Kristensen

- Vi river i stykker begrunnelsen deres


(22 mai, 2015 - 17:57)

Den samiske lokalradioen GLR anker Sametingets avslag om støtte.

– Vi føler oss litt satt ut av dette avslaget og ber om ny behandling, uttalte redaktør Nils Martin Kristensen til Altaposten i april.

Da hadde Sametinget vedtatt å ikke støtte GLRs dekning av Sámi Grand Prix, musikkfestivalen som gikk av stabelen i Kautokeino i påskehelga. Årets festival ble den best besøkte noensinne, og inneholdt også en minnekonsert for den kjente og kjære artisten Inga Juuso, som gikk bort i 2014. Minnekonserten var et samarbeid mellom musikkfestivalen, GLR og NRK Sápmi.

GLR, Guovdageainnu Lagasradio bruker både norsk og samisk språk på lufta. Radioen har slitt økonomisk den siste tida, blant annet som følge av at Lotteritilsynet inndro bingotillatelsen deres i februar (les mer hos Radionytt.no), og dermed forsvant hovedinntekten til kanalen. Nedleggelsen truet, men tidlig i april var radioen tilbake med bingo på eteren, og har dermed kunnet drive videre.

Til tross for rekordhøye besøkstall og minnekonsert: Sametinget avslo altså GLRs søknad om støtte til dekningen av Sámi Grand Prix. Redaktør Kristensen svarte med et klagebrev.

"Sametinget har flere ganger pekt på at de vil gjøre det som er mulig for at GLR skal få lov å fortsette sitt viktige arbeid. Derfor synes vi det er nødvendig å minne om at GLR ikke bare streamer konserter, men at dette arbeidet er svært viktig for å spre samisk kultur og musikk," skrev Kristensen da.

Siden den gang er det blitt flere brev, og tidligere denne uka sendte han inn seks sider med dokumentasjon og argumentasjon for å fullbyrde anken. Redaktøren virker sikker i sin sak.

- Vi river i stykker begrunnelsen deres, sier Nils Martin Kristensen på telefon.

- Vi regner med at når politikerne tar opp saken ved plenumsmøtet i neste uke, vil de spørre hverandre: "Hvorfor i fanden får de ikke støtte?"

Lokalradio.no følger opp saken når anken er blitt behandlet.

Skrevet av Synne H. Rustad. Foto: Altaposten.

 

 
Annonser