NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Velkommen til landskonferansen i Oslo


(12 mars, 2015 - 09:00)

Fredag 17. april vil kulturminister Thorild Widvey åpne landskonferansen til Norsk lokalradioforbund. Da har jeg et sterkt ønske om at du befinner deg i salen på Grand Hotell.

Ikke bare er årets konferanse særdeles viktig med tanke på den nært forestående stortingsmeldingen som legges frem rett før, under, eller like etter årets konferanse. Året som har gått siden landsmøte i Haugesund har også vist at det aldri har vært viktigere at lokalradiobransjen står samlet.

Vi har usedvanlig mange viktige saker på agendaen og håper å belyse dette på en god måte gjennom de mange foredrag, diskusjoner og debatter vi har lagt opp til i Oslo i april. Dette handler om å sikre levelige rammevilkår for lokalradio i et lengre perspektiv. Her har vi en viktig jobb å gjøre både overfor politikere, byråkrater, tilsynsmyndigheter, lyttere, kunder og radiobransjen for øvrig. Og vi er helt avhengige av at du og din radiostasjon blir med oss og lar din stemme bli hørt.

Under konferansen i Oslo vil DAB naturligvis bli diskutert. Men vi skal også løfte blikket ut over DAB eller ikke DAB. Det er nemlig ikke det eneste spørsmålet (selv om det til tider kan virke sånn). Vi vil diskutere lokalradioenes fremtid, uavhengig av plattform. Administrerende direktør i Google Norge, Jan Grønbeck, er med i et av panelene. Hvordan skal lokalradio overleve i konkurranse med Google, Facebook og andre multinasjonale selskap som alle konkurrerer om både tiden og pengene til folk flest, også våre lyttere? Hvordan vil dette påvirke vår bransje?

Dessuten er landskonferansen en ypperlig anledning til og både høre på og prate med representanter fra Medietilsynet og NKom (tidligere Post og teletilsynet), Tono, Gramo eller andre tilsyn og organisasjoner vår bransje må forholde seg til. Vi har i sterkere grad enn tidligere lagt opp til at det i forlengelsen av alle innlegg og debatter blir anledning til å komme med innspill, spørsmål og synspunkt. Vi lover at du og din radiostasjon og dine synspunkt kommer til å bli hørt i Oslo. Men da må du være der!

Og selv om du har hørt det før og helt sikkert sagt det selv så er ofte diskusjonene før og etter det offisielle programmet det som kanskje er aller viktigst. Det å knytte kontakter med andre radiostasjoner, og ikke minst andre personer som er like opptatt av lokalradio som deg er rett og slett en uvurderlig bonus. På vegne av programkomiteen ønsker jeg velkommen til landskonferanse i Norsk lokalradioforbund i Oslo 17. og 18. april.

 

Thor Magnar Thorsen

Redaktør Radio 102 Haugesund,
Nestleder i Norsk lokalradioforbund,
Programkomiteen for landsmøte i Norsk lokalradioforbund,

 

 

 
Annonser