NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Niclas Malmberg, Miljöpartiet de gröna

Vedtok nei til slukking av FM


(15 juni, 2015 - 10:12)

Miljöpartiet de gröna, det ene regjeringspartiet i Sverige, har vedtatt å si nei til slukking av FM, noe som betyr at det ikke blir noe digital overgang i Sverige.

I Norge jobbes det nå iherdig med å slukke Fm-sendere, både frivillig og med tvang, men i Sverige går myndighetene nå i en helt annen retning. Under helgens landsmøte vedtok Miljöpartiet de gröna at FM-nettet skal beholdes. MDG er i Sverige i regjering med Sosialdemokraterna.  

Ifølge Niclas Malmberg (bilde), partiets kultur og mediepolitiske talsmann, innebærer vedtaket at regjeringen ikke kommer til å gjennomføre forslaget som foreligger om å slukke FM-nettet og erstatte dette med DAB(+)

Malmberg sier til radionytt.se: - Kongressen beslutade att FM-nätet ska vara kvar. Därmed är hela frågan om DAB avförd från dagordningen resten av mandatperioden. 

I Norge har regjeringen vedtatt at rikskanalene kan slukke sine FM-sendere i løpet av 2017 og har også lagt fram en stortingsmelding der mange lokalradioer blir tvunget til å slukke. De fleste lokalradioene utenfor storbyene blir værende på FM fram til minst 2022. Stortinget skal behandle meldingen denne uka. 

Stortingets Kulturkomitè har behandlet meldingen og du kan lese mer om komitèens merknader: her

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no Foto: Miljöpartiet de Gröna

 

 
Annonser