NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Trenger vi to lokalradioforeninger?


(18 april, 2015 - 10:56)

Heftig debatt mellom Norsk Lokalradioforbund og Foreningen Norsk Lokalradio

Det ble en intens debatt da lederne av de to lokalradioforeningene møttes på Lokalradiokonferansen i Oslo i dag.  Øyvind Bischoff Mangerud representerte den nye Foreningen Norsk Lokalradio i møte med leder Svein Larsen i Norsk Lokalradioforbund.

Mangerud kritiserte forbundet for å gjøre altfor lite rundt overgangen til DAB, og ha altfor stor fokus på å få være igjen på FM. - DAB-toget går og vi i lokalradio må rette oss etter det, sa Mangerud. Foreningens viktigste sak er støtte-ordninger for å få flest mulig penger til at lokalradioene kan komme seg over på DAB. Han mente at det ikke er bra at pengene som er foreslått i stortingsmeldingen kommer fra tilskudd som allerede gis og at det trengs friske penger.  -  Det blir slukking av FM, det blir lite lyttere igjen på FM for lokalradioene, tror Mangerud.  

Svein Larsen, Norsk Lokalradioforbund mente derimot at det er en stor mulighet for at hele DAB-prosjektet kan havarere, ikke fordi politikerne skal bestemme noe, men fordi teknologien tar overhånd. - Det er helt klart at det at våre naboland stopper opp og snur vil være en betenking også for norske politikere, sa Larsen. Slukking av Fm er en gal beslutning, fordi det svekker radio som medium. Når det gjelder støtteordningen så avviste Larsen på det sterkeste at forbundet har vært passive. - Jeg kjenner finansdepartementet og det å komme å kreve 50 millioner er helt urealistisk, sa Larsen og mener med det at man må bruke politisk kløkt for å få ekstra tilskudd til lokalradio. 

Larsen påpekte at mange av radioene som Mangerud representerer er eid av P4 og SBS Radio , og at den prosessen som foregår kan resulterere i at det blir et privat kringkastingsmonopol. Han fortalte at P4 nå er i ferd med å kjøpe opp flere lokalradiostasjoner på FM, blant annet Radio Prime i Østfold, og når eierne av SBS Radio ikke lenger ønsker å drive radio går det fort mot at P4 blir sittende med et monopol på det kommersielle markedet. 

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no - foto: Kyrre Dahl

 

 
Annonser