NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Trekker seks søknader


(17 desember, 2012 - 10:07)

Digitalradio Norge AS (DRN) trekker søknader i lokalradioblokka for DAB i seks områder hvor det er flere enn èn søker, slik at de lokale, seriøse søkerne skal slippe konkurranse om konsesjonen.

I lys av en høring fra NLR til Post- og teletilsynet skriver DRN i en artikkel:

- Lokalradio er en svært viktig del av det norske folks radiotilbud. Digitalradio Norge ønsker å bidra til at flest mulig lokalradioer skal være med på den digitale utviklingen av radiomediet og skaffe seg erfaringer så tidlig som mulig. 
Digitalradio Norge søkte på Lokalradioblokka allerede for to år siden. Dette var et tiltak for å hjelpe lokale radiostasjoner i gang, og som skulle bidra til aktivitet der det finnes interesse.
Vår primære målsetning er å jobbe for at alle aktører, inkludert lokalradioene, skal ha glede av teknologiskiftet som skjer når radioen digitaliseres. Digitalradio Norge har som mål å styrke radiotilbudet i Norge,  - dette skjer ved å innføre ny teknologi.

Den senere tid har Digitalradio Norge fått tildelt konsesjoner for 24 av områdene hvor det ikke var noen andre søkere. For de resterende områdene, hvor det er flere enn én  søker, legger myndighetene opp til auksjon. For 6 av disse har vi allerede medelt myndighetene at vi trekker søknaden, slik at de lokale, seriøse søkerne skal slippe konkurranse om konsesjonen.

Digitalradio Norge ønsker også dialog med andre som  kan tenke seg konsesjon, og har ikke til hensikt å beholde konsesjoner i områder der lokale aktører vil drive DAB-nett. Målet er å stimulere til satsing i områder der det ikke er aktivitet, slik at flest mulig konsesjoner tas i bruk av lokale aktører.

Digitalradio Norge har som retningslinje å inkludere lokalradio over alt hvor det er naturlig. I det fremtidige dekningskartet for DAB i Norge vil også lokalradioer som kan levere underlagsmateriale bli inkludert i totaloversikten over DAB-kanaler, og selskapet vil stille kompetanse til disposisjon så langt som mulig for å hjelpe lokalradioer i gang på DAB
mvh

Mari Hagerup
Kommunikasjonssjef
Digitalradio Norge AS
 
m: 920 46 088

 

 

 

 

 
Annonser