NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Tildelt teknisk DAB-konsesjon i Trondheim


(20 april, 2013 - 05:00)

Radio Metro (21st Venture) har søkt og blitt direktetildelt konsesjon for utbygging av DAB i region 26, som dekker Trondheim og Sør-Trøndelag. Fortsatt er det flere regioner som er ledige og som blir tildelt etter «først til mølla»-prinsippet.

Det er åpnet for prøvedrift i Lokalradioblokken frem til 2016. Dette betyr at lokalradioaktører som ønsker å ha digitale testsendinger kan søke om anleggskonsesjon og frekvenstillatelse.

Post- og teletilsynet og Medietilsynet gjennomførte auksjon av anleggskonsesjoner og frekvenstillatelser for prøvedrift i Lokalradioblokka 7. mars. 7 av de 8 regionene som ble auksjonert ut er nå tildelt. Digitalradio Norge har fått tildelt region 1, 2, 8 og 19, SBS Radio Norge AS har fått region 3 og A-Media AS region 16. Tillatelsene har varighet fram til 31. desember 2016. Det var ingen interessenter i region 13, Aust-Agder og region 26, Sør-Trøndelag.

Det har etter auksjonen kommet inn søknad i region 26 og den er direktetildelt til Twentyfirst Venture AS. Region 13, Aust-Agder, er fortsatt ledig. Av til sammen 37 regioner i Lokalradioblokka er nå 16 tildelt.

Det fortsatt er 21 ledige lokalregioner. Disse lokalregionene vil bli tildelt direkte etter hvert som eventuelle søkere melder seg etter «først til mølla»-prinsippet. Denne ordningen vil fungere fram til og med 30. juni 2013.

Kilde: RadioAssistant

 

 
Annonser