NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Test av DRM i Trondheim


(21 mai, 2013 - 04:00)

Testsendingene med DRM+ er i gang! Fra Tyholttårnet på frekvensen 94 MHz pågår det nå utsendelse med det digitale radiosystemet som blir presentert NLRs landskonferanse i Trondheim.

DRM+ er nevnt i stortingsmeldingen som omhandler digitaliseringen av radiomediet og årets landskonferanse vil ta for seg systemet i detalj. Lokalradio kan med DRM+ systemet gjenbruke sine antenneinstallasjoner. DRM+ tilbyr også mange ekstra muligheter slik som video og slideshow, i tillegg til ordinær radiolyd.

Flere spennende foredragsholdere vil være med på presentasjonen og flere av dem vil også være med gjennom hele landskonferansen. Ruxandra Obreja fra BBC er president for DRM konsortiet. Hun vil gjennomgå DRM systemet og utviklingen i verden. Hun vil også ta for seg mulighetene lokalradio har for å utvikle digitale radiosendinger med DRM. Alexander Zink som leder avdelingen for "Broadcast application" hos Fraunhofer vil også komme. Han er visepresident for DRM konsortiet og vil ta for seg de ekstra mulighetene DRM systemet kan tilby. Fraunhofer er engasjert i testen med egen programvare.
Eivind Engberg som er prosjektleder for DRM testingen i Trondheim vil også orientere om testen i Trondheim og erfaringer man har gjort med systemet.
Dessuten vil Hermann Zensen fra Digidia delta. Digidia er også engasjert i testen med egen innholdsserver og modulator.

Det er endel justeringer som gjenstår på Tyholt, men signalet er tilgjengelig i Trondheim. Og vil du ha mottaker, finnes det rimelige løsninger på markedet!

 

 

 
Annonser