NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Sverige og Sveits foreslår tidspunkt for FM-slukking


(5 desember, 2014 - 04:00)

Sverige foreslår FM-slukking i 2022 og satsing på DAB+ som fremtidig hovedplattform for radio. Sveitsisk radiobransje ønsker full FM-slukking innen 2024, skriver Digitalradio Norge i en pressemelding.

Den svenske planen for overgang til digital radio inneholder tre gjennomføringspunkter:
1.Tett samordning mellom statlig og kommersiell radio – samtidig lansering av DAB+ tilbudet. 2. Forlengelse av kommersiell radio`s analoge lisenser for å sikre forutsigbarhet. 3.Den svenske Riksdagen setter en slukkedato for FM. Paralelle sendinger på FM og DAB+ bør ikke pågå for lenge av hensyn til kostnadene, samtidig som lytterne må få rimelig tid til omstilling.

Sveits vil slukke FM innen 2024

Sveitsisk radiobransje la denne uken frem en rapport som foreslår full digital distribusjon innen 2020, og deretter gradvis FM-slukking. Innen 2024 ventes analoge sendinger å opphøre helt.
Sveitsisk radiobransje ser for seg to hovedfaser i overgangen til heldigital distribusjon; Alle analoge stasjoner skal i gang med parallelle sendinger på DAB+ og FM innen 2020, deretter starter utfasingen av FM. DAB+ er utpekt som hovedplattform for den digitale distribusjonen.
Utvidelsen av DAB+ i Sveits er allerede godt i gang.

Les pressemeldingen i sin helhet her.

 

 
Annonser