NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Sverige konkretiserer overgangen til DAB


(2 august, 2013 - 04:00)

Sverige har begynt arbeidet med å digitalisere radio. Nina Wormbs er oppnevnt for å utrede hvordan overgangen til digitalradio skal skje. Arbeidet skal blant annet ende opp i en endelig slukkedato for FM-nettet.

Da den svenske regjeringen la frem forslaget om digitalisering av radio 23. juni i år, pekte de på 2022 som dato for slukking av FM. Den nyoppnevnte koordinatoren skal samarbeide med radiobransjen, myndigheter og andre berørte aktører.

- Digitalisering av radio er et viktig og krevende nasjonalt løft. En konkret plan er helt avgjørende både for lytterne og involverte bransjer. Nå vil også svenskene snart få en klar tidsramme å forholde seg til, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge i en pressemelding.  
Sverige følger etter Norge og Danmark, som allerede har satt slukkedato for FM-nettet.

- Sverige deler samme utfordring som Norge og en rekke andre land. Ved digitalisering får radio, på lik linje med andre mediekanaler, mulighet til å tilby publikum mer innhold. Men innhold koster, og en forutsetning er derfor at ikke perioden med dobbel distribusjon av FM og DAB blir for langvarig. Samtidig skal den være lang nok for å gi publikum rimelig tid til å omstille seg, sier Torvmark.
 
En overgang fra FM til DAB vil endre det svenske radiotilbudet. I dag finnes det for eksempel ingen riksdekkende kommersielle radiokanaler. En overgang fra FM til DAB vil gi svenskene flere radiokanaler, blant annet blir kommersiell radio riksdekkende. Digital teknikk muliggjør også flere nye typer tjenester og det vil på sikt bli rimeligere å distribuere radio.
Alle de største radiokanalene er samlet om digitaliseringen av svensk radio.

- Radiobransjen i Sverige har lenge ønsket seg en tydelig plan for overgangen til digital radio. Det er gledelig at også svenske myndighetene nå tar grep for å konkretisere hvordan digitaliseringen skal skje, sier Torvmark.

Nina Wormbs skal rapportere sitt arbeid senest 30. november 2014.

Foto: Creative Commons

 

 
Annonser