NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Strømmekampen


(16 mars, 2015 - 18:29)

Hvordan vil radioens mobile app oppleves i konkurranse med apper fra Spotify og Pandora? Det var et av temaene på Radiodays Europe i år.

Sammen med Edison Research i USA gjennomførte radiokanalene Kronehit og Ö3 en test over to uker. De delte ut telefoner som spesifikt var lastet med de ulike appene og brukerne fikk dermed teste de forskjellige funksjonene fra både radio og strømmetjenester. 

Overraskende nok opplevde de fleste at Pandoras strømmetjeneste fungerte bedre enn Spotify. Pandora ledet brukerne frem til riktig musikk, mens Spotify ikke nødvendigvis ivaretok brukerens musikkpreferanser. 

For radiostasjonenes apper, var brukerne av radioappen til Ö3 klare på hva de foretrakk. Det var mulighet for å spille av nyheter on demand. Det var mange som syntes det var en flott funksjon. Ellers var det ikke noen markant forskjell fra brukeropplevelsen mellom radio og strømmetjenestene.

Edison Research presenterte også trenden fra USA hvor 53% nå bruker internettradio. Det betyr ikke at de hører på konvensjonelle radiosendinger som blir sendt ut på internett. Det er såkalte "Pureplays" som leder utviklingen. Det vil si radiotjenester tilpasset internett som Pandora.

 

 
Annonser