NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Stort flertall mot slukketvang


(18 april, 2015 - 13:06)

61 % av befolkningen mener at det er feil å tvinge enkelte lokalradioer til å stenge sine FM-sendere. Det kommer fram i en fersk undersøkelse. 

Folk flest stiller seg uforstående til at regjeringen vil tvinge 23 lokalradioer til å slukke sine FM-sendere, i forbindelse med overgangen til DAB i 2017. Dette kommer fram i en undersøkelse TNS Gallup har laget på oppdrag for Norsk Lokalradioforbund. 

61 % av de spurte mener at alle som vil bør få fortsette på FM, 13 % vet ikke mens bare 26 % mener at det er greit at alle bør stenge. Spørsmålet var: Bør de som ønsker få lov til å fortsette på FM-nettet eller bør også lokalradioene stenge sine FM-nett og gå over til DAB. 

Det er drøyt 1000 spurte i denne undersøkelsen i et landsrepresentativt utvalg, opplyste Rune Remøy, som la fram undersøkelsen på lokalradiokonferansen. 

Andre interessante tall i undersøkelsen er at et flertall av befolkningen synes 2017 er for tidlig for FM-slukking. 37 % av de spurte mener at slukkingen bør skje i 2019, mens 23 % mener at slukkingen ikke bør skje i det hele tatt. 13 % svarer vet ikke og bare 27 % mener 2017 er et riktig tidspunkt for slukking av FM-båndet. 

Når det gjelder den generelle holdningen til DAB er folket mer delt på midten. 40 % sier at de synes det er helt greit at man nå må skifte ut sine FM-radioer hjemme og i bilen. 24 % er negative og 3 % vet ikke. Den interessante delen i dette spørsmålet er de 33 % som svarer at de er helt likegyldige til hele debatten. 

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no Foto: Kyrre Dahl

 

 

 

 
Annonser