NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Leder i Norsk lokalradioforbund, Svein Larsen i alle medier etter svensk DAB-nei

Stor oppmerksomhet etter Svensk DAB-nei


(25 juni, 2015 - 20:59)

Mange store medier melder om at den svenske regjeringen har sagt nei til å satse på DAB og leder i NLR, Svein Larsen, har vært i medienes søkelys de siste dagene.  

I går satte kultur- och demokratiminister i Sverige, Alice Bah Kuhnke, stopp for satsingen på DAB, blant annet av bekymring for beredskapen dersom det oppstår en katastrofe. Beslutningen blir både hyllet og kritisert både i Norge og Sverige. 

- Det er litt av en situasjon at to land som er så nært hverandre med 150 mils felles grense, skal velge to forskjellige plattformer for distribusjon av nasjonal radio, sier styreleder i Norsk lokalradioforbund, Svein Larsen, til NTB i en sak som er trykket i mange norske aviser både på papir og på nett. 

En annen som får mye oppmerksomhet etter svenskenes DAB-nei er generalsekretær i IKT- Norge, Per Morten Hoff: – Hvis DAB er så bra som NRK og de som skal tjene penger på det sier, hvorfor trenger man da å innføre det med tvang? Norge tar en veldig stor risiko ved at vi er det første landet i verden som stenger FN-nettet, sier Hoff til NTB.

- Dette viser at vi har forhasta oss i Norge, ingen tvil om det. For meg er det høl i hodet og galematias å koble ut 10 millioner norske radioapparater over natta, sier Svein Larsen, styreleder i Norsk lokalradioforbund i et intervju med Dagbladet.

- Hadde dette bare kommet litt før. Det er et veldig sterkt signal. I Sverige har man skjønt hvor dramatisk dette er, og de setter nå på bremsa. I Norge bare turer Digitalradio Norge fram som før og holder tilbake informasjon debatten rundt DAB i Europa. Jeg sier ikke nei til DAB, men jeg mener DAB og FM burde sameksistere i mange år. Skal Stortinget bare gå inn å bestemme når en avis skal legge om fra papir til nett også, sier Larsen.

- Dermed er DAB-debatten lagt død i Sverige og Norges beslutning om å stenge FM-nettet med tvang fremstår som en stadig mer oppsiktsvekkende beslutning. Norge er fortsatt det enste landet i verden som har besluttet å stenge FM-nettet, sier Per Morten Hoff i et intervju med Kampanje.

- Øvrige land som har satset på DAB, som Sverige, Danmark, England har alle besluttet ikke å stenge FM-nettet. Hva har gjort norske politikere så sikre i deres teknologivalg når resten av verden innser at DAB ikke er fremtiden. Burde ikke NRK heller satse på innhold på de plattformer som lytterne vil ha, fremfor å binde opp enorme kostander på infrastruktur? spør Hoff.

Digitalradio Norge mener dette ikke vil føre til forandringer i Norge: - Beslutningen påvirker  ikke Norge og vil i praksis ikke være merkbar for verken Norge eller Danmark, som nå satser på DAB+. Den påvirker ikke den norske planen om en overgang i 2017, tvert imot innebærer den svenske beslutningen at de vil vente til 2017 med å se resultatet av overgangen i Norge, før spørsmålet om digitalisering settes på agendaen igjen, sier Mari Hagerup i Digitalradio Norge til Kampanje

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser