NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Starer opp på Tynset


(31 juli, 2013 - 10:24)

Bjørn Martin Brandett, daglig leder i Radiodrift AS – som allerede eier SolørRadioen, TrysilRadioen, ElverumsRadioen – i gang med prøvesendinger i Alvdal. Radiostasjonen heter ØsterdalsRadioen.

22. oktober i fjor ble Radiodrift AS tildelt konsesjon for å starte lokalradio i Nord-Østerdal av Medietilsynet. Arbeidet med å komme i gang har dratt ut noe, men nå er vi i gang med prøvesendinger på FM 107.8 i Alvdal, og snart kommer ØsterdalsRadioen for fullt. Det har ikke vært lokalradio i Nord-Østerdal siden 2010.

Radiodrift AS driver fra før SolørRadioen, TrysilRadioen, ElverumsRadioen og leverer innhold til Radio Kongsvinger. Driften finansieres i hovedsak av radiobingo og reklame. Selskapet ble startet som følge av at AS Østlendingen solgte radiovirksomheten i 2010. Etter flere år med store underskudd snudde Radiodrift AS trenden, og leverte i 2010 og 2012 overskudd. Selskapet har også sikret seg DAB-rettighetene i Hedmark i inneværende konsesjonsperiode. Vår visjon er å lage god lokal lokalradio, og med bingodrift er det ikke mulig å hente overskudd fra selskapet. Inntektene brukes utelukkende til produksjon av radio, samt sponsing av noe lokal idrett og liknende.

ØsterdalsRadioen skal være din nye radiostasjon i Nord-Østerdal. Her får du siste nytt fra området og resten av Hedmark. Godt blandet med den beste musikkmiksen hele døgnet. Vår hovedsender på Tron, FM 89.4, vil snart være operativ og nå de mest befolkede områdene. En del av sendingene vil gå i fellesskap med våre andre stasjoner, men vi er på jakt etter frilansere som kan bidra med lokalt stoff fra Nord-Østerdal. Vi håper å kunne bygge ut sendernettet gradvis, og også etablere sendere på Knutshovda og Hummelfjell. Den tekniske basen for stasjonen blir samlokalisert med våre øvrige stasjoner på Flisa, men basen i Nord-Østerdal blir på Steia i Alvdal. Her har vi lokaler vegg-i-vegg med DMT Alvdal og Alvdal midt i væla, sier Brandett i en pressemelding..

Da Østlendingen drev radio i 2010 begynte radiobingoen å bli populær i Nord-Østerdal. Tillatelsen for å drive radiobingo er gitt av Lotteri- og Stiftelsestilsynet, og de håper å kunne arrangere bingo på onsdagskvelder fra slutten av august. Rammen rundt bingoen vil bli som tidligere.

Radioen i Nord-Østerdal vil i hovedsak bli finansiert av radiobingo og regionale annonsører.

På bildet ser du Leif Tore Surén (til venstre) og Per Bjørkli fra en direktesending fra Trysilfestivalen i 2013. Begge blir også å høre på ØsterdalsRadioen.

 

 
Annonser