NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Ole Fevang (t.v.) og Svein-Martin Holt

Slutt for Radio Filadelfia


(23 april, 2015 - 15:13)

Drammens eldste nærradio har lagt mikrofonen på hylla etter tre tiår, og vil nå satse videre på podkast.

- Vi har tatt vare på utstyret, så vi håper å kunne utvikle oss og tilpasse oss det nye mediebildet, forteller ansvarlig redaktør Ole Fevang. (Til venstre på bildet, sammen med teknisk ansvarlig Svein-Martin Holt.)

Han tok farvel med lytterne tidligere i måneden, da Radio Filadelfia hadde sin siste sending 11. april. Fevang forteller at det var vemodig å gå av lufta for siste gang.

- Det var både litt trist og ganske rart, ettersom jeg har vært med nesten helt siden oppstarten i 1984.

I begynnelsen var det rundt 50 medarbeidere som sto på for å få det glade budskap ut på eteren, og da sendte kanalen 65 timer i uka. De siste årene har de hatt sendetid på 49 timer ukentlig, men antallet bidragsytere har sunket i større grad. Mot slutten var de rundt 20 frivillige, og det ble mange repriser i stedet for nytt innhold, så redaktøren mente det var best å legge inn årene.

- Man må våge å gjøre endringer, selv om det iblant betyr å avslutte noe. Det kan også være en styrke, sier Fevang.

- Vi har laget solid og god radio i over 30 år, og vi avsluttet på en ryddig måte, uten dramatikk, etter å ha gjort en totalvurdering av situasjonen.

Nå satser altså Radio Filadelfia på podkast i stedet for FM-sendinger.

- Vi vil fortsette å gjøre budskapet tilgjengelig for folk, men på en mer moderne måte, forklarer Ole Fevang.

Digitaliserte prekener har vist seg å være populære - hvert år lastes det ned rundt 20 000 lydfiler fra Filadelfiameninghetens nettsider.

De som frykter at forkynnelsen skal forsvinne helt og holdent fra radiobølgene i Drammensområdet, trenger foreløpig ikke å bekymre seg - sendetiden til Radio Filadelfia er blitt overtatt av Visjon Norge.

Skrevet av Synne H. Rustad. Foto: Radio Filadelfia (http://tinyurl.com/k58z8wj).

 

 
Annonser