NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Sliter med gamle bingopremier


(16 oktober, 2015 - 09:26)

Radio Folgefonn la ned radiobingoen i 2014, men har fortsatt ikke betalt ut alle premiene, ifølge en artikkel i Hardager Folkeblad. 

Radio Folgefonn, en lokalradio som dekker Odda, Voss og en rekke andre området i Hordaland, la ned sin radiobingo i fjor, etter at bingodriften i flere år hadde gått med underskudd. Da bingoen ble lagt ned var det noen lyttere som ikke hadde fått sin lovede premie. 

Fortsatt, ett år etter, er radioen fortsattt ikke helt ferdig med bingo. Selv om deler av premiene nå har blitt utbetalt er det fortsatt vinnere som venter. Totalt er det snakk om 70 000 kroner, ifølge lokalavisen. 

vinter sendte Radio Folgefonn et brev til en rekke vinnere hvor de beklaget situasjonen og ba om tålmodighet. «Vi må difor be om å få litt tid til å ordna opp i dei premiane som ikkje er utbetalte, men dei skal etter kvart koma til alle. Vi skal gjera så godt vi kan», står det i brevet som HF har fått tilgang til.

– I hele år har jeg prøvd å komme i kontakt med dem både på e-post og telefon for å få et svar, forteller Trude Lothe som er bosatt på Voss. Etter nedleggelsen hadde den ivrige bingospilleren litt over 4000 kroner i utestående premie.

– Ved ett tilfelle fikk jeg tak i dem og da la de på midt i samtalen. Det hele virker utrolig uprofesjonelt. De har jo både sendinger og nyheter fortsatt, selv om bingoen er nedlagt, sier Lothe til HF.

Ledelsen i Radio Folgefonn har ikke ønsket å uttale seg om saken, men ifølge kilder lokalradio.no har snakket med har ledelsen i radioen brukt av sine private penger til å holde radioen i live. Styreleder i Radio Folgefonn, Knut O. Dale, har tidligere uttalt at de planlegger å betale ut alle de utestående premiene.

Lotteritilsynet har ennå ikke registrert noen henvendelser om manglende utbetalinger fra Radio Folgefonns bingodrift. Jurist og seniorrådgiver i Lotteritilsynet, Tore Bell, opplyser til lokalavisa at det ikke finnes konkrete forskrifter for når premieutbetalinger skal skje, men at det er en forutsetning at det skal skje

Radio Folgefonn startet i 1984 som en frivillig radio i Odda, der hovedkontoret fortsatt ligger. Radioen har utvidet sitt dekningsområde siden starten og dekker nå blant annet Voss, Ullensvang, Kvam og Eidfjord. Med 22 sendere dekker radioen cirka 40 000 mennesker.

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser