NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Skuffet over statsbudsjettet


(9 oktober, 2015 - 09:29)

Styreleder i Norsk Lokalradioforbund, Svein Larsen, mener at myndighetene ikke viser noe særlig velvilje til lokalradio og etterlyser penger til digitalisering, etter at forslaget til statsbudsjett ble lagt fram denne uke. 

- Det er skuffende at det i år ikke er noen økning i statsbudsjettet i posten for tilskudd til lokalkringkasting. Stortinget vedtok å øremerke halvparten av posten til støtte for digitalisering av lokalradio, men da hadde vi kanskje ventet at posten bure hatt en reell økning.

Enkelte hadde helt urealistiske forventninger til at denne posten skulle øke dramatisk, men vi i forbundet hadde tross alt håpet på en reell økning av posten siden Kulturdepartementet har bestemt at også lokalradio skal digitaliseres. Det betyr blant annet i praksis at støtten til redaksjonelle prosjekter vil minske dramatisk. Dette er uheldig.

Vi har dessverre en politisk ledelse i Kulturdepartementet som ikke viser noen særlig velvilje på noe punkt i forhold til lokalradio. Det er underlig med Høyres stolte fortid i dette spørsmålet, men ikke desto mindre er det slik.Men vi skal fortsette og sloss for større gjennomslag for lokalradio. Budsjettet er jo heller ikke vedtatt.

 

 
Annonser