NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Skjervøy nærradio legges ned


(5 november, 2015 - 09:01)

Årsmøtet i lokalradioen Skjervøy nærradio vedtok denne uka en styrt avvikling.

– Det er bare å beklage, men det er ikke penger til videre drift. Årsmøtet var enstemmig i vedtaket, sier styreleder Frode Schultz til Framtid i Nord. Han er nå leder i styret som skal administrere den formelle avviklingen av lokalradiostasjonen, som hadde sin første sending 12. oktober 1985.

En hovedårsak til nedleggelsen er at det har blitt mindre og mindre aktivitet rundt radioen: – På det beste var det sendinger nesten døgnet rundt. Vi har hatt en tidvis voldsom oppslutning spesielt på Skjervøy, sier Schultz.

Men i det siste har det blitt svært lite som faktisk har blitt sendt på radioen: – Ja, det siste som ble sendt var vel et læstadianerstevne tidlig i høst. Utover det har vi bare hatt ute et lydteppe. Ellers har det vært stilt i eteren, sier styrelederen til avisa.

Men, som ofte er var det økonomien som til slutt avgjorde saken: - Kostnadene uten ansatte har steget voldsomt de siste årene. I tillegg fikk bingoen konkurranse når Alta TV kom inn i vårt lokalmarked. Vi mistet en tredjedel av inntektene der, sier Schultz.

Han sier at reaksjonene fra folk ikke har uteblitt etter at det ble kjent at radioen er historie. – Ja, det er mange som syns det er veldig synd at det er slutt. Radioen har eksistert så lenge og har vært et samlingspunkt for skjervøysamfunnet, sier Schultz

Les hele saken her: Framtidinord.no

Skjervøy nærradio har hatt sendinger i blant annet Skjervøy, Lyngen, Nordreisa, Kåfjord og Storfjord i Troms. 

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser