NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
skjebnedag for lokalradio


(15 juni, 2015 - 21:34)

Tirsdag 16. juni behandler Stortinget lokalradioenes fremtid. Stortingets behandling kan følges på nett-TV. 

Det er duket for siste kapittel om stortingsmeldingen om lokalradio som kulturminister Thorhild Widvey la fram under lokalradiokonferansen i Oslo i april. Stortingsmeldingen har fått kritikk både fordi man vil tvangslukke noen lokalradioer i storbyene og mange føler også at det er for lite penger til digitalisering av lokalradio. 

- DAB betyr mer lokalradio, sa Widvey da hun la fram meldingen foran en solid gruppe lokalradiofolk. Hun forsvarte beslutningen om at 23 lokalradioer blir tvunget til å slukke på FM-båndet. - Før var det bare plass til en håndfull lokalradioer, sa kulturministeren og viste til begrenset plass i FM-båndet. På DAB blir det plass til opptil 20 lokale kanaler i hvert område, sa Widvey. 

Det er bare kommersielle lokalradioer av betydning som vil omfattes av et vedtak om FM-slukking, påpekte hun og mente at det ikke var noe problem for disse ettersom 22 av disse 23 radioene allerede er på DAB, der de får bedre rammevilkår, mente kulturministeren. De fleste norske lokalradioer får fortsette som før, og for de som blir igjen på FM får fortsatt konsesjon i fem år, gratis og med fritak for de fleste av innholdskravene som foreligger i dag. 

Widvey fortalte også at regjeringen vil sette av penger slik at de som fortsetter på FM også kan komme på DAB etter hvert. Halvpartene av pengene som i dag går til tilskudd til lokalradio vil settes av til å økonomisk støtte for digitalisering. Særlig det siste har blitt gjenstand for stor diskusjon, senest når Stortingets kulturkomitè behandlet meldingen i forrige uke: 

Les mer om dette: Kulturkomiteens innstilling om lokalradio

Det er Stortinget som skal vedta denne meldingen og den kan selvsagt bli forandret i siste sekund, men det var flertall for meldingen når den gikk gjennom komitèen.

Følg stortingsbehandlingen på nett-TV på Stortinget.no

 

 

 

 
Annonser