NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Singelliv x 300


(29 november, 2013 - 04:00)

Kåre Wessel har stått bak radioprogrammet "Singelliv" på Nea Radio siden 15. august 2007. Siden den gang har programmet gått hver onsdag. Nå feiret programmet sending nummer 300 som ble sendt på onsdag.

Programkonseptet "Singelliv" bygger kort og godt på kun bruk av bare singelplater. Dette er musikk som i dag gjerne er både gjemt og litt glemt, og det aller beste er at på singelplaten finnes den originale innspillingen. I tillegg så var singelplaten det eneste opptaks- og lagringsmediet for lyd, (sett bort fra båndopptakeren), fra 1950-tallet og oppover. Det betyr at på singelplater finner man mye mer enn bare musikk. Her har vi f.eks. Jens Bolling som leser norske folkeeventyr, snutter og viser fra "Barnetimen for de minste", Bjørge Lillelien i full utfoldelse, gamle revyopptak osv. osv.

- Dette er ikke bare å finne på nett, om folk tror det. Tidsspekteret her er fra 1950-tallet og opp til 1980-tallet. Utrolig mange lyttere har respondert til meg at ved å lytte på "Singelliv", så har mange barne- og ungdomsminner blusset opp. (Sterkt). Andre har sagt at: "Vi har lagt strykedagen vår til onsdag, å så stryker vi klær og hører på programmet". Når folk begynner å innrette livet sitt etter et radioprogram, da begynner det å bli alvor, sa Wessel til lokalradio.no da har hadde gjennomført sending nummer 200.  Nå har han produsert 100 til.

Foto: Marit Manfredsdotter, Nea Radio

 

 
Annonser