NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Send inn bidrag til Prix Radio innen 15. ap­­ril


(26 mars, 2015 - 15:21)

Nå har tiden kommet for å finne fram de beste innslagene og programmene fra det siste året, og melde de på Prix Radio 2015.

Prix Radio er konkurransen for alle som arbeider med og i radio i Norge, og omtales som radiobransjens egen Oscar-utdeling.

Hver radiostasjon kan melde på ett bidrag i hver av de 18 kategoriene. Lokalradioer som tilhører en radiogruppe og som har samkjøringer kan ikke sende inn flere utgaver av samme identiske radioprogram som f.eks. et humorshow som sendes uendret på flere stasjoner. Derimot kan radiogrupper sende inn et program pr. stasjon der programmene er unike som for eksempel morgenshow som varierer fra by til by.

Ny kategori
Oversikt over kategoriene finner du her (http://www.radiodager.no/nyheter/presisering-av-kategoriene-til-prix-radio-2015). Legg merke til at det i år er en ny kategori:

Årets sendeflate, lokal/distrikt

Denne kategorien er for sendeflater med lokalt innhold, som sendes minst én gang i uken. Juryen ser etter innhold som lokale lyttere kjenner seg spesielt igjen i, som for eksempel reportasjer om lokale steder, lokale politiske saker, personer fra lokalmiljøet. Denne kategorien er også åpen for lengre lokale nyhetsprogram og morgensendinger. 

Bidragene må ha vært sendt mellom 1. mai 2014 og 31. mars 2015. Registreringen åpner onsdag 8. april, og stenger onsdag 15. april klokken 12.00. Ikke vent til siste liten, men registrer bidragene så snart registreringen åpner.

Husk også å lese gjennom de generelle reglene for Prix radio (http://www.radiodager.no/nyheter/presisering-av-kategoriene-til-prix-radio-2015) slik at du er sikker på at bidragene følger disse.

Lokalradiojury
Etter at registreringen av bidrag er stengt vil fire juryer bestående av til sammen 16 personer fra hele spekteret av lokalradiobransjen bedømme bidragene. De vil så sende tre bidrag i hver kategori videre til hovedjuryen i Prix Radio. Hovedjuryen vil så plukke ut syv nominerte, som så går videre til deljuryene, hvor det sitter representanter fra Lokalradio, NRK, P4 og Radio Norge. Disse plukker så ut en vinner som offentliggjøres på PRIX Radio-showet i september.

Slik registrerer du bidrag (NB. Dette kan først gjøres fra onsdag 8. april):
Følg denne lenken:

http://prixradio.east.no/registrer/

og fyll inn brukernavn, fullt navn og kontaktinfo. Da får du tilsendt verifisering- og påloggingslenke i en e-post. Adressen til e-posten må da bekreftes/verifiseres. Ta vare på denne e-posten siden den inneholder brukernavn og passord.

Først laster du opp bidraget, så velger du "Gå tilbake for å registrere bidraget, etter at du har lastet opp".

Da ser du lydfilen. Velg "Registrer" under lydfilen. Legg inn tittel på bidrag, sendetidspunkt, kategori, legg inn en kort tekst om bidraget og hvorfor det bør vinne og til slutt bilder av programskapere og bidragsytere. Bekreft at du har de nødvendige rettighetene til bidraget og REGISTRER.

Opplasting vil IKKE fungere fra iPhone eller iPad eller annet som ikke støtter flash.
Det kan være lurt å ha back-up av teksten i Word eller text edit, en vet aldri med datamaskiner…

Bidragene skal være på en sendetime, hvis ikke annet er bestemt for en kategori. Dvs. opptaket skal f.eks. dekke kl.07:07 til kl. 08:07. Bidragene leveres uten musikk, men med ca. 5 sekunder inn og ut av musikken og reklame.

Påmeldingen er laget av Østlandsnett. Har du problemer med det tekniske kan du kontakte Østlandsnett på dagtid mellom kl. 09.00-16.00 på telefonnummer 62 81 28 80.

 

 

 

 
Annonser