NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Savner tydelighet


(18 mars, 2013 - 12:54)

Møre og Romsdal lokalradiolag har hatt årsmøte. De savner tydelighet rundt fremdrift og oversikt over kostnader for ny teknologi.

- DAB ble det store diskusjonstemaet under møtet og vi savner tydelighet på hvor vi går og tall for hva dab-utbygging eksempelvis vil koste, sier fylkesleder Vidar Karlsen.

- Det ble også stilt spørsmål om hva det evt. vil koste å leie sendeplass/båndbredde i et nett i lokalradioblokka. For radiobransjen handler dette om en forutsigbarhet i fremtidige rammebetingelser og derfor vil støtte fra Medietilsynet til kompetansehevende prosjekter vil bli svært viktig i tiden som kommer, sier Karlsen. Han mener det er svært viktig at bransjen snakker sammen og søker kompetanseheving i et krevende marked i store endringer.

- Vi ser også frem til å få belyst drm+ under Lokalradioforbundets samling i Trondheim mai og fylkeslaget kommer til å delta bredt med så mange stasjoner som mulig. Vi vil også arrangere et lokallagsmøte i Trondheim og ser stor nytte i å kunne samle nærliggende stasjoner både for å lære av hverandre og for å kunne hente inn ekstern hjelp, sier Karlsen

Det ble enstemmig vedtatt på årsmøtet at Vidar Karlsen (Radio Kristiansund) blir leder av fylkeslaget og Stian Viken (1FM) ble valg til nestleder.

Lokallaget ønsker å prioritere kompetansehevende tiltak for digitale plattformer. Myndighetenes føringer for de mindre radioenes fremtid i FM ble også diskutert på møtet, og man så frem mot praktiske og politiske avklaringer rundt dette.

 

 
Annonser