NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Satser på DAB i Innlandet


(1 juni, 2015 - 10:04)

Ny sender ble satt opp i forrige uke og Radiodrift har nå dekning for lokal DAB i så og si hele Hedmark. De satser for fullt på DAB selv om konsesjonen går ut i 2017. Vi må være med når toget går, sier Bjørn-Martin Brandett

Radiodrift er et selskap som driver fire lokalradioer i Hedmark, Solørradioen, Elverumsradioen, Trysilradioen og Østerdalsradioen. Men, i tillegg har de også konsesjon for Lokal DAB, som nå dekker så og si hele fylket. 

I forrige uke satte daglig leder Bjørn-Martin Brandett på en ny sender, som skal dekke Hamar, Stange og deler av Ringsaker. Fra før har Radiodrift satt opp sender i andre deler av fylket, slik at den lokale DAB-dekningen nå er svært god i Hedmark, bare Moelv-området faller utenfor, av geografiske årsaker. Med den nye senderen får Brandett og co god dekning i det mest befolkningsrike området av fylket.

Brandett forteller til lokalradio.no at DAB, i motsetning til hva mange tror, kan settes opp relativt rimelig: - Vi kjører ganske heftige avskrivinger siden konsesjonsperioden går ut 1/1-17. Vi bygger punkter for ca. 200.000 kr./stk. Senderene er 500 watt + noe gain i antenna. 631 watt utstrålt, forteller Brandett. - Senderen på Nes mates med fiber fra Flisa til Hamar, og videre fra Hamar til Nes med radiolinje. Løsningen ser ut til å være svært stabil, opplyser radiosjefen. Han forteller at DAB-nettet blir finansiert gjennom vanlig drift og utleie av plass til andre kanaler.

Lokal DAB betyr større utvalg for lytterne. I nettet Radiodrift har bygd opp sender de Elverumsradioen og Solørradioen, samt en ren digital kanal som heter Solørradioen+. Lokalradioen i Hamar, Radio Exact leier også plass på nettet og alle aktører får dermed større dekning enn på Fm-nettet alene. 

Brandett har stor tro på digitalradio, men det er en hindring i veien for videre satsing. Den nåværende konsesjonen utløper nemlig 1.1.2017, altså om bare halvannet år, og det er ikke selvsagt at han faktisk vil få beholde konsesjonen. Vi snakker da om den tekniske anleggskonsesjonen for DAB. Men, Bjørn-Martin er optimist: - Vi må være med når toget går. De nasjonale kanalene har bestemt seg og går for DAB, og jeg tror det er svært viktig og være tilgjengelig på denne samme plattformen som de nasjonale. Men jeg er også svært glad for at vi får fortsette på FM etter 2017. Det gir oss mer tid, sier han til lokalradio.no.

Selskapet Radiodrift, som driver fire lokalradiokonsesjoner på FM,  ble dannet i 2010 som følge av at Østlendingen ville selge radiovirksomheten sin. Radiodrift AS eies i sin helhet av daglig leder, Bjørn-Martin Brandett. 

"Vårt mål er å lage lokal lokalradio, og vår visjon er nulldrift", står det på radioens hjemmeside. Hovedinntektskilder for driften er bingo og reklame. 

 

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser