NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Radio Metro byr på smoothie

Sanger, smoothies og andre stunts i radio-regi


(4 juni, 2015 - 12:32)

Mediet vårt er fullt av muligheter. Noen er ekstra flinke til å benytte seg av dem.

Radio er på mange måter et magisk medium. På lufta kan man leke seg og skape bilder i hodet til lytterne, og ved hjelp av festlige konkurranser og påfunn kan man forgylle noens dag. Eventuelt kan man prøve noe nytt for åpen mikrofon eller ta med seg studioet ut og møte lytterne der de er.
 
Radio 3 i Bodø vet å gjøre stas på dem som hører på. Kanalen har en årelang og velsmakende tradisjon: Hver eneste dag, klokka 15.45, deler de ut ei kake til noen som har bursdag. Ikke bare en hilsen på lufta, men ei faktisk, fysisk bursdagskake fra et lokalt bakeri.
Med jevne mellomrom lodder de også ut en stor pizza fra en pizzaleverandør, for dem som rett og slett ikke har lyst til å lage middag.
 
Senest i går bød Radio Metro på smoothie, laget av "snål frukt & grønt", til de handlende i en nærbutikk i Oslo. Radioen vil vise at man ikke bør kaste frukt og grønnsaker bare fordi de ser litt rare ut - for eksempel kan man lage smoothie av dem! Radioen delte ut fruktige forfriskninger flere dager på rad.
(Det bør nevnes at den godeste Metro-gjengen spiser litt av hvert, også utenfor grønt-kategorien, da programleder Christian Gilsvik forleden satte til livs larver og gresshopper på lufta.)
 
Radio 102 i Haugesund er kjent for sine mange artige sprell. For eksempel lot de seg inspirere av Senkveld-duoen Thomas og Harald tidligere i vår, så programlederne i morgenprogrammet spilte inn sine egne versjoner av A-has Take on Me. Den ble så populær i sosiale medier at de endte opp med omtale på Senkveld, skriver Haugesunds Avis.
Også så sent som i forrige uke kom det mer musikk fra Radio 102, denne gangen en egenprodusert låt fra Fotballkommentatorene, som ble lansert i Spotify 30. mai. Sangen heter  "Fotball på radio 102" og ligger her, for dem som har Spotify-konto.
 
Studentradioen i Bergen og Radio Nova gikk sammen tidligere i år om å arrangere Summetoner, ei direktesending fra røde telefonkiosker i Bergen og Oslo. Arrangementet fikk oppmerksomhet blant annet fra Telenor selv, og viser hva slags spennende ting man kan få til gjennom samarbeid, selv med  frivillig arbeidskraft og begrensede ressurser.

For øvrig er Radio Nova, i likhet med Radio Metro, glade i gastronomiske utfordringer. Under helgas festival ble programleder Audun Nagelhus i Skumma Kultur utfordret til å spise en hel Trinidad Moruga Scorpion-chili, den sterkeste som finnes, på direkten. Her kan du se hvordan det gikk for seg.

...og dette var bare et lite utvalg! Med nyhetstørke og mange kreative hoder i bransjen går vi ganske sikkert en morsom radio-sommer i møte.

(Det er forresten ikke alle stunts som fungerer like godt. Saken om den danske programlederen som tok livet av en kanin på lufta kan du lese hos Radionytt.no.)
 
Skrevet av Synne H. Rustad. Foto: Radio Metro på Facebook.

 

 
Annonser