NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Sør-Trøndelag best på lokalradio


(3 mai, 2015 - 22:17)

Lokalradio har størst oppslutning i Sør-Trøndelag, der de dunker ut både P4 og Radio Norge, viser de ferske lyttertallene fra TNS Gallup. Men, Rogaland er nesten like bra!

Sør-Trøndelag er landets beste fylke når det gjelder lokalradio. Der finner man blant annet Nea Radio, som ligger øverst på lokalradio Topp 20 og kan dermed kalle seg landets mest populære lokalradio. Men, det kan bare være en del av forklaringen, for Lokalradio hadde i første kvartal en samlet daglig oppslutning på hele 21 % i Sør-Trøndelag. 

I dette fylket er dermed Lokalradio samlet vesentlig større enn sine kommersielle konkurrenter. P4 oppnådde bare 13 % i 1. kvartal i Sør-Trøndelag, mens Radio Norge klarte seg noe bedre på 14 %. Bare NRK P1 er større enn lokalradio med 34 % oppslutning. 

Lokalradio gjør det også sterkt i Rogaland og har en samlet daglig oppslutning på 20 %. Det er bare såvidt P4 klarer å konkurrere med lokalradio i sørvest, de fikk 22 % der i første kvartal, mens Radio Norge ligger bak på 11 %. NRK P1 er igjen størst på 38 %

Hordaland innehar bronseplassen på lokalradiotoppen med en samlet daglig oppslutning på 17 %, men Oslo og Akershus ligger rett bak på 16 %. Møre og Romsdal kommer inn på en femteplass på 15 %. 

Sogn og Fjordane inntar bunnplasseringen på denne uoffisielle listen med en samlet lokalradiolytting på bare 4 %. Men, P4 gjør det faktisk ikke stort bedre i 1. kvartal. Bare 10 % hørte på P4 i dette fylket. Radio Norge gjorde det bedre på 15 % men superkanalen i Sogn og Fjordane er uten tvil NRK P1 med formiddable 51 % daglig oppslutning. 

Nordland og Troms er også fylker der lokalradio har potensiale til å bli større, med nåværende lytting på 6 %. 

Legg merke til at det er snakk om den samlede lyttingen på lokalradio i et fylke. Denne listen viser ganske tydelig at det er en fordel med konkurranse for å få opp den totale lyttingen, for i alle de fire første fylkene er det flere sendernett i hvert område.  

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no. Kilde: Lokalradioundersøkelsen laget av TNS Gallup

 

 
Annonser