NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Rogaland fortsatt størst på lokalradio


(29 desember, 2015 - 11:49)

Rogaland er fylket som har flest lojale lokalradiolyttere, viser de siste lyttertallene fra TNS Gallup. 

Lokalradio gjør det best i sørvest, men har også bra tall i andre fylker, særlig i områder med konkurranse. I Rogaland er 19 % av befolkningen innom en lokalradio i løpet av dagen, viser de seneste tallene fra TNS Gallup.

Det betyr at lokalradio i Rogaland er like store som P4 (20%) og dobbelt så store som Radio Norge (11%). De to største lokalradioene i Rogaland, er Radio 102 og Energy Stavanger. Husk at disse tallene gjelder alle lyttere i hele fylket, også der lokalradioen ikke har dekning!

Lokalradio i Rogaland dunker også ut både NRK P2 og NRK P3, men NRK P1 med distriktssending er fortsatt fylkets mest pålyttede radio. De har også dekning i områder hvor det ikke er dekning for lokalradio.

Hordaland er Norges nest beste lokalradiofylke, med 16 % oppslutning på hverdager. Det ironiske her er at den radioen som bidrar mest til disse tallene, Radio 1 Bergen, skal legges ned fra nyttår, fordi eieren har så stor tro på digitalradio at de kutter ut sendinger på FM-båndet.

Oslo og Akershus inntar tredjeplassen i landet når det gjelder lokalradio, med 15 % lytting. Det betyr at lokalradioene i hovedstadsområdet er bare litt mindre enn P4 (18%) og mye større enn Radio Norge (11%). De radioene som bidrar mest til disse tallene er NRJ og The Beat, med Radio Metro og P5 Oslo like bak.

På de neste plassene på denne lista finner vi Sør-Trøndelag, Buskerud og Vest-Agder, alle områder med store byer og flere konkurrenter, noe som tyder på at konkurranse er bra for radiolyttingen.

Sogn og Fjordane er fylket som kommer desidert dårligst ut på lokalradio-lytting, med bare 4 % daglig oppslutning. Det er heller ingen lokalradioer som er med på lyttertallene til TNS Gallup i Sogn og Fjordane. I dette fylket hører 51 % av befolkningen på NRK P1 hver dag, men morsomt nok er Radio Norge større enn P4, 15 mot 13 %.

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser