NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Reklamearkedet går litt tilbake


(13 november, 2012 - 11:39)

Reklamemarkedet får tilbakegang andre kvartal på rad. Det viser ferske tall fra Norsk Mediestatistikk og IRM for tredje kvartal 2012. Markedet omsatte reklame for 4,2 milliarder kroner i det tredje kvartalet. Det er en reduksjon på drøye 1 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Dagspressen, som fremdeles er den desidert største reklamebæreren i markedet, tapte 7 prosent i tredje kvartal, relativt sett sammenlignet med samme periode i fjor. Den tøffeste påkjenningen får riksavisene som reduseres med 14,6 prosent. I kategorien for dagspresse var det lokalavisene som klarte seg best, med en reduksjon på 3 prosent.

Etermediene og kino klarte seg aller best i 3. kvartal 2012. Både kino og radio viste en tosifret fremgang – og vokste med henholdsvis 16 og 15 prosent sammenlignet med den samme perioden i fjor. Også TV hadde en positiv vekst i tredje kvartal.

Internett fortsetter å øke, selv om veksten avtar noe i tredje kvartal. Aller sterkest vekst hadde kategorien søk som vokste med nesten 20 prosent. Merkevare og nettkataloger ble svekket i tredje kvartal, noe som reduserer inntektene til internett som mediekategori.

- I samtlige skandinaviske markeder ser vi nå en svakere utvikling. Til tross for at det norske markedet har de beste forutsetninger hva allmennøkonomisk utvikling angår, så krymper markedet for andre kvartal på rad, sier administrerende direktør Madeleine Thor hos IRM.

 

 
Annonser