NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Radiodaglig dag 2014


(23 oktober, 2014 - 14:27)

På ellevte året arrangerer Radio Nova en hel dag helt satt av til radiofaglig forbedring.

Radio Nova samler foredragsholdere fra ulike deler av mediebransjen for å dele av sin kunnskap og inspirere å lage enda bedre radio. I tillegg vil det bli gratis mat. Arrangementetet finner sted i Lillesalen på Chateu Neuf, lørdag 25. oktober kl. 11.00. Det er gratis og åpent for alle.

Foredragsholderne i år er:

Cille Biermann: Om å være programleder
Cille har vært programleder i NRK i mange år, og jobber nå i Kulturhuset på P2. Hun skal snakke om det å være programleder på radio. Hvordan styrer man en sending? Hva skal til for å få gjesten til å åpne seg i studio? Hvor mye bør man vite om gjestene på forhånd?

Hege Haug-Omre: Reportasjearbeid
Hege er vaktsjef i Ekko på P2, og har god erfaring som reporter. Hun har også laget flere radiodokumentarer for NRK. Hege skal snakke om hvordan man lager en god reportasje: hvordan man kan skape scener for lytteren, hvordan man bør bygge opp reportasjen, og hva som skal til for å lage gode blokker.

Bjørn Aarseth: Om god lyd
Bjørn er utdannet elektronikkingeniør, og jobber som rådgiver i teknologiavdelingen på NRK. Han skal fortelle om hvordan vi kan sørge for at lyden vi produserer er bra. Det er lite poeng i å lage godt innhold på radio, om ikke også innpakningen holder god kvalitet. Hvordan kan vi skape så god lyd som mulig med det utstyret vi har?

Ingeborg Raustøl: Om stemmebruk
Ingeborg er skuespiller med erfaring fra TV og teater, og hun jobber nå på Det norske teatret. Hun kommer for å gi oss en innføring i stemmebruk. Noe av det hun vil ta opp er hvordan man kan bruke stemmen til å skape ulike stemninger, og hvordan man kan høres mer naturlig ut når man leser fra et manus. I tillegg vil vi også lære noen praktiske oppvarmingsøvelser!

 

 
Annonser