NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Radio Sør overtar Radio Lindesnes


(21 januar, 2013 - 04:00)

Driftselskapet bak Radio Sør har nå kjøpt seg inn som majoritetseier i Radio Lindesnes. Radio Sør befester dermed sin posisjon som landsdelens klart største lokalradio.

- Dette er et oppkjøp vi er godt fornøyd med. Radio Lindesnes har en meget solid posisjon i sitt nedslagsområde, og leverer solide lyttertall. Dette er et produkt som vi gleder oss til å arbeide videre med, sier daglig leder for Radio Sør, Pål Lomeland.

Formelt er det Radio Sørs driftsselskap, Kristiansand Lokalradio AS, som overtar aksjene til Fædrelandsvennen og Lindesnes Avis. Oppkjøpet skjer med velsignelse fra Medietilsynet. Tidligere har Radio Sør også kjøpt opp Radio Kristiansand.

- Radio Sør ser et stort potensial i å utvikle Radio Lindesnes videre i årene fremover, som en del av vår satsning i Vest-Agder, sier ansvarlig redaktør i Radio Sør, Tore Mydland. Oppkjøpet vil i første omgang ikke medføre de store endringene for lytterne, siden vi allerede har et tett redaksjonelt samarbeid. Det mest merkbare vil være at Radio Lindesnes nå skifter navn til Radio Sør Lindesnes.
- Studioet skal fremdeles være i Mandal, og vi vil ta vare på de lokale kreftene som produserer lokalt innhold på kveldstid, forteller redaktøren videre. Administrasjonen vil imidlertid bli flyttet til Kristiansand, og samarbeidet om reklamesalg vil dermed bli enda tettere.

Radio Lindesnes ble etablert i 2007 av tidligere Lindesnes Nærradio A/L, Lindesnes Avis og Fædrelandsvennen. Lokalradioen er godt innarbeidet blant sine lyttere og Lindesnes Nærradio har røtter tilbake til 1985. Stasjonen ligger på en 14. plass på den nasjonale topplisten over oppslutning i eget område, i følge lyttertall fra TNS-gallup. Radio Sør Lindesnes har lokalradiokonsesjon for Mandal, Lindesnes, Marnardal, Audnedal og Åseral. Dermed dekker Radio Sør nå hele 10 kommuner i Vest-Agder gjennom egne konsesjoner.
- Vi har opplevd at vår nærmeste lokale konkurrent satset stort i oppstarten, uten å oppnå den forventede suksessen. De har nå lagt ned sin lokale virksomhet, mer eller mindre i stillhet. Radio Sør har valgt å tenke litt annerledes. Vi har bygget stein på stein, og gradvis styrket den redaksjonelle virksomheten og posisjonen vår i markedet. Utvidelsen av virksomheten til nå også å inkludere Mandal/Lindesnes, er en viktig satsning for oss. Vi ønsker også å videreutvikle samarbeidet vi har med andre radioer i området, avslutter Lomeland. 

Besøk hjemmesidene til Radio Sør her.

 

 
Annonser