NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Radio Prime er snart historie


(7 mai, 2015 - 14:35)

Kanalen kjøpes opp av P4, og blir nå P5.

Det er nye tider og store endringer i vente for Radio Prime i Østfold. Tidligere i vår ble kanalens fire lokalkontorer samlet i ett regionkontor i Sarpsborg, og nå er det klart at P4 kjøper hele kanalen.

Radio Prime skal relanseres som P5, et kanalkonsept som eies av P4 og som allerede finnes i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. P5 kaller seg "Norges moderne storbykanal" og spiller "byens største hits", og tar nå et steg videre med et mer regionalt kontor.

Per Olav Andersen, som fra før er redaktør for Radio Prime, blir også leder for den nye Østfold-avdelingen av P5. Han er tilfreds med oppkjøpet og den nye eieren.

- Vi får nå en helt unik tilgang på radiofaglig kompetanse i et stort og profesjonelt nettverk. P4 er et av de mest suksessrike kommersielle radioselskapene som finnes, og har enorm gjennomslagskraft, sier Andersen til Halden Arbeiderblad (http://tinyurl.com/q927uw4).

Med tanke på at Radio Prime har slitt økonomisk i årevis og blitt begjært konkurs flere ganger, kan den nye eiersituasjonen gjøre hverdagen lettere. Kanalsjef i P4, Kenneth Andresen, tror oppkjøpet er gunstig for Radio Prime.

- Vi har kompetanse på hvordan man driver radio kommersielt. Det vil hjelpe dem å bli en del av P4-familien og få utbytte av en del stordriftsfordeler.

P4 er landets største radiokonsern, og blir nå enda større. Det vil ikke hindre den nye P5-kanalen i å sende regionalt innhold, forsikrer Andresen.

- De lokale stemmene man kjenner fra Prime vil bestå, og innholdet kommer i veldig stor grad til å bli laget lokalt.

Kenneth Andresen er, i likhet med Per Olav Andersen, svært fornøyd med utviklingen.

- Vi er veldig glade for dette, og vi gleder oss til å gyve løs på Østfold. Oppkjøpet er viktig for oss nå som vi er på vei inn i en digital tidsalder i radiobransjen, forteller han.

Radio Prime begynner å sende som P5 mandag 18. mai.

Skrevet av Synne H. Rustad. Foto: Radio Prime (http://tinyurl.com/pztmxrl).

 

 
Annonser