NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Radio på skolen


(30 januar, 2014 - 04:00)

Skjeberg Folkehøyskole har hatt konsesjon siden 80-tallet og har generert mange radio og Tv-journalister til lokale radiostasjoner og sentrale medieinstitusjoner slik som NRK og TV2.

Elevene får et bredt møte med journalistikken og får prøvd seg på det meste med flere format innen både radiomediet og tv.

I fjor hadde elevene direkte radiosendinger som ble sendt ukentlig i tiden før jul. Sendingene dekket hele spekteret fra ferdig redigerte innslag og reportasjer til direkte rapporter fra ulike steder i fylket, gjester, lokale nyheter og "live" musikk fra studio.

På bildet over poserer elevene med nyanskaffede pressekort fra Norsk lokalradioforbund.

-Etter jul setter vi fokus på TV-sendinger hvor elevene får tilsvarende opplæring i TV-journalistikk. Av undervisningstemaer spenner det over spekteret stemmebruk og manusarbeid, til journalistiske sjangere og metoder, etikk og kildekritikk, sier Snorre Walther, systemansvarlig og medielærer ved Skjeberg folkehøyskole.  

-Senere i år tar vi høyde for radio på TV sendinger hvor selvkjør står i fokus, fortsetter Walther.

I disse dager deltar elevene på den internasjonale filmfestivalen i Gøteborg hvor de intervjuer interessante personligheter knyttet til filmens verden. De er også i startgropa med sin TV periode, så da overføres mye av de journalistiske arbeidsmetodene til TV mediet.

-Vi beveger oss også inn i en praksisperiode hvor flere av elevene skal ut å prøve seg som selvstendige radioreportere. I år har vi to elever som har vært så heldige å ha fått praksisplass i NRK (Nitimen).

-På lengere sikt jobber vi lærerne med å utarbeide en plan for hvordan vi skal komme oss over på DAB-sendinger. Foreløpig er vi i startgropa med å legge en strategi, men vi tar høyde for å komme oss over på DAB i nær framtid, avslutter Walther.

Hjemmesidene til Skjeberg folkehøyskole og Radio Skjeberg finner du her. Der er det også lenker til podcaster m.m.

 

 
Annonser