NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Radio på nett og brett


(15 februar, 2013 - 04:00)

Vil du følge med på din lokale radiostasjon uansett hvor du er, er det som de fleste har fått med seg, stort sett uproblematisk. Enten du er i bilen eller i utlandet. Alt som trengs er internett og en laptop, nettbrett eller smarttelefon.

De aller fleste lokalradioene i Norge er digitale og strømmer fm-sendingene på nettet. Noen sender også 24/7 på nettet, selv når de ikke sender på fm.

Det er mange forskjellige måter å høre nettradio på. Du finner nesten alle medlemmene i Norsk lokalradioforbund på forsiden under Nettradio.

Har du iPhone eller en annen smart-dings har du utallige muligheter. I Apples App Store finner du mange gratisapper hvor du kan søke fram tusenvis av stasjoner fra hele verden og selvfølgelig mange norske.  For å begynne et sted kan jeg anbefale disse appene:

StreamItAll
SHOUTcast
OpenRadio
TuneIn Radio
rad.io

Flere norske radioer legger også inn en betydelig innsats for å øke nettlyttingen.

- Hver uke lytter snart 200.000 personer til P4 via webradio. Over 140.000 følger oss på Facebook, der engasjementet er høyt. 73.000 unike besøkende er hver uke innom. P4s mobilapper er lastet ned over 210.000 ganger. Viamo – verdens første second screen-løsning for radio og TV – er lastet ned 25.000 ganger på bare 10 uker.

- Dette gir mange nye kontaktpunkter med lytterne, og her ligger det store kommersielle muligheter for annonsørene. Vi kan supplere radiosendingene med bilder og video, samt få en enda tettere dialog med våre lyttere, sier Henrik Alfheim, leder av P4s digitale kommersielle satsing til RadioAssistant.com
 

 

 
Annonser