NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Radio Nova får Amy Goodman til Oslo


(12 november, 2012 - 13:40)

Den prisvinnende journalisten og programlederen Amy Goodman er en av de fremste stemmene innenfor uavhengig nyhetsdekning.

Den 8. desember kommer hun til Oslo for første gang som del av Radio Novas 30-årsjubileum.

Hun har blitt banket opp av soldater, skrevet bestselgende bøker og blitt arrestert for opptøyer. Journalist og programleder Amy Goodman har blitt både utskjelt og hyllet for sitt arbeid med det uavhengige amerikanske radio- og tv-programmet Democracy Now! Programmet sendes på mer enn 1100 kanaler over hele verden og har vunnet flere priser for sin dekning av historier, mennesker og perspektiver som sjelden får plass i mainstream media. Den 8. desember kommer Goodman til Norge som en av flere mediehelter Radio Nova har invitert for å runde av sin 30-årsfeiring.

Første gang i Norge
I et medielandskap der stadig mer samles på stadig færre hender, har det lykkes Amy Goodman å skape et lytterfinansiert nyhetsmagasin på siden av de etablerte amerikanske mediehusene, sier fagsjef ved Radio Nova, Marie Alming.
   
- Hun har virkelig brutt gjennom den lydmuren som mange uavhengige medieaktører opplever i møte med de store mediekonsernene. Vi er veldig stolte over å ha fått Goodman til Norge for første gang.

Politikkens konsekvenser
Grunnleggende for Democracy Nows! nyhetsdekning er å møte menneskene som lever i og med effektene av politikk. Under den amerikanske valgkampen har Goodman og Democracy Now! besøkt over 100 byer med sin Silenced Majority Tour. De har arrangert alternative presidentdebatter og satt fokus på demokratiske problemer ved valgordningen i USA.

Goodman er også forfatter av flere New York Times-bestselgere, deriblant The Silenced Majority: Stories of Uprisings, Occupations, Resistance, and Hope, en bok om hendelser, konflikter og sosiale bevegelser som former samfunnet vårt i dag.

Radio Nova jubilerer
«Mediehelter - Radio fra randsonen» setter punktum for feiringen av Radio Novas 30-årsjubileum. Arrangementet  finner sted på Litteraturhuset den 8. desember med støtte fra Fritt Ord og Medietilsynet. Flere foredragsholdere slippes i løpet av november. Arrangementet er gratis.

Les mer om Amy Goodman og Democracy Now! her.
Se også: Mediehelter.no og FB-event.
 

Amy Goodman er tilgjengelig for forhåndsintervjuer.

For mer informasjon eller intervjuer vennligst kontakt:
Arrangementsansvarlig: Andreas W. H. Lindvåg
Telefon: +47 41426213
 

 

 
Annonser