NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Radio Latin-Amerika tvunget av lufta av Radio Rock


(14 januar, 2016 - 20:10)

Lokalradioen for spansktalende i Oslo er fortvilet etter at Bauer Media leverte inn konsesjonen for Radio Rock og la frekvensen død. Dermed kommer heller ikke Radio Latin-Amerika på lufta.  

Det er en mildt sagt pussig situasjon som har oppstått i Oslo, etter at Bauer Media bestemte seg for å slukke alle sine lokalradioer på FM frivillig, godt over ett år før den mer beryktede FM-slukkingen av rikskanalene skal finne sted. 

I Oslo har Radio Rock delt frekvens med Radio Latin-Amerika og det er Bauer Media (tidligere SBS Discovery Radio)  som også har innehatt den tekniske konsesjonen. Når Radio Rock ble tatt av lufta leverte Bauer inn den tekniske konsesjonen og slo av sitt senderutstyr. Dermed forsvant også FM-signalene til Radio Latin-Amerika. Dette til tross for inngåtte avtaler om distribusjon fram til 31.12.2016 

- Nå har Radio Latin-Amerika vært stille i 9 dager og nå merker vi at problemmer hoper seg opp fra flere hold, forteller en frustert daglig leder Hans Dahle til lokalradio.no. Han legger ikke skjul på at han er sjokkert over Bauers fremgangsmåte, men frustrasjonen retter seg nå først og fremst mot myndighetene:

- Vi tok kontakt med Medietilsynet og Nkom 9 desember, har snakket daglig med mange medarbeidere, rådgivere, sjefer, sendt brev, e-post, søknader, papirer, tillatelser, alt. Jobbet intens med dette i jula og nyttårsaften, forteller Dahle. Likevel har altså ikke lokalradioen fått den nødvendige tillatelsen ennå.

Radio Latin-Amerika har i løpet av denne perioden sørget for å skaffe seg både sender (bildet i saken!) og alt nødvendig utstyr og leieavtaler. - Alt er på plass på Brannfjell, sier Dahle. - Radioen har gyldig innholdskonsesjon, har vært på lufta i 30 år sammenhengende og har aldri fått noe sanksjon. Myndighetene plikter etter loven å få oss på lufta, sier en opgitt Dahle.

Etter det lokalradio.no kjenner til skal saken være ferdigbehandlet hos Medietilsynet og ligger til behandling hos Nkom. I mellomtiden kommer altså ikke lokalradioen på lufta. Dahle sier til lokalradio.no at han er oppgitt over dette systemmet som ikke har endret seg siden 80-tallets "Nærkringkastingsnemnda". - Vi har tross alle våre anstrengelser og forsøk ennå ikke fått noe svar fra de ansvarlige, avslutter han.

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser