NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Radio Kvinesdal under vann


(8 desember, 2015 - 08:48)

Flommen i Sørvest-Norge har blant annet rammet lokalradioen Radio Kvinesdal hardt. Radioen måtte stanse sine sendinger når vannet trengte inn i lokalene. 

"Radio Kvinesdal har stanset sine sendinger og frikoblet alt utstyr som står i fare for å komme i kontakt med vann. Dørene er tapet med gaffatape for å forhindre vanninntrenging" (bilde). Dette er siste melding som er sendt ut fra lokalradioen. 

Radiostasjonen er rammet av flommen i elva Kvina, som renner utenfor Radio Kvinesdals lokaler. Allerede lørdag var den faretruende nær å gå over vegen. Da var det centimeter fra å trenge inn i lokalene og vannet fortsatte å stige ut over natten, opplyser radioen på sine hjemmesider.

- Strømmen kommer og går, og det er vann overalt, forteller Radio Kvinesdal-redaktør Tor Magne Gausdal til Agder. – Vannet kommer fra baksiden (Litleåna) og inn i lokalene i Elveveien, forklarer Gausdal.

– Vi må nå stoppe sendingene og evakuere utstyret, forteller redaktør Gausdal til Agder. Det blir dermed ikke noen radiosendinger den nærmeste tiden.

Radioen er selvsagt ikke de eneste som er rammet av flommen i Kvinesdal. Søndag sto både kulturhuset og kirkegården i Kvinesdal delvis under vann. – Synet som møtte oss var katastrofalt, sier kultursjef i Kvinesdal, Jan Schou til NRK.

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no Foto: Radio Kvinesdal

 

 
Annonser