NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Radio Kongsvinger 30 år


(1 september, 2014 - 11:30)

Radio Kongsvingerer markerer sitt 30-års jubileum i dag. Prøvesendingene var i gang allerede i slutten av april 1984, men regulære sendinger startet 1. september. I dag skal jubileet markeres.

I dag, 1. september, har Radio Kongsvinger vært i ordinær drift i 30 år. I forbindelse med jubileet blir det en stor bursdagsfeiring på Kongssenteret, med direktesending mellom 14 og 17.

Det er fortsatt Glåmdal lyd- og bildeforening som i sammen med avisen Glåmdalen som driver lokalradioen som startet samme dag som NRK P2. I begynnelsen sendte Radio Kongsvinger bare i helgene og avviklet også sendingene for den kristne Radio Glåmdal en kort periode. Sistnevnte ble nedlagt sommeren 2007. Radio Kongsvinger deler i dag frekvens med Radio Sentrum Kongsvinger.

Radio Kongsvinger var første lokalradio i Norge med radiobingo og hadde første bingosending 12. januar 1986. Det spilles fremdeles radiobingo på Radio Kongsvinger med lykkepott på opptil 36 000 kroner.

Under jubileumssendingen i ettermiddag lover radioen mange spennende gjester, og live musikk i Glassgata. Blant annet kommer det en rekke tidligere medarbeidere for å snakke om radioen før i tiden.

- Vi har også gjester fra det aktuelle nyhetsbildet, og skal servere ei bursdagskake på 100 biter, opplyser konstituert redaktør Pål-Erik Berntsen.

Det er Hege Hagaløkken og Pål-Erik Berntsen som skal lede jubileums-sendingen fra Kongssenteret.

 

 
Annonser