NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Svein-Henry Wedding, Radio Bø

Radio Bø tilbake etter lynnedslag


(8 mai, 2015 - 15:01)

Lynet slo ned og satte kanalen ut av spill - nå er de endelig på lufta igjen, etter to strabasiøse måneder.

Lørdag 7. mars slo lynet ned på Vinje i Vesterålen, der Radio Bø holder til. Det førte til betydelige skader på blant annet sentralbordet og miksebordet, datamaskiner, forsterkerere og tunere. Nytt utstyr måtte kjøpes og fraktes fra Tyskland og Nederland, og det skulle gå to måneder før radioen kunne gjennomføre ordinære sendinger igjen.

I mellomtida ble det kun spilt musikk på frekvensen, med unntak av én ukentlig bingosending som ble sendt ved hjelp av en reserveløsning.

- Radiobingo er hovedinntekten vår, så etter lynnedslaget var en av mine første tanker: "Hvordan skal vi få binoen på lufta på mandag?"

Det forteller daglig leder Ted Ivar Paulsen. Han og resten av radioen har jobbet deg og natt for å rette opp skader og finne nye løsninger etter at uhellet var ute.

- Vi måtte bruke primitive metoder, men vi klarte å avvikle bingosendingene. Vi hadde hverken mikrofon, mikser, rødlys eller telefonlinje. Jeg fikk låne en mikrofon og lagde lapper som vi holdt opp for å vise programlederne at de var på lufta, og vi tok med en mobiltelefon inn i studioet som lytterne ringte til. Slik foregikk bingoen i over en måned, beretter Paulsen.

Takket være de ekstraordinære bingosendingene kunne Radio Bø skaffe nytt og helt nødvendig utstyr. På bildet sees programleder Svein-Henry Wedding foran det nye miksebordet.

- Det var veldig spennende å starte opp igjen onsdag 6. mai, for det tar tid å venne seg til ukjent utstyr, og vi finpusset teknikken helt frem til sending, røper Ted Ivar Paulsen.

Paulsen var den første på stedet etter lynnedslaget 7. mars, og han delte en video på radioens Facebook-side. Den minuttlange snutten viser den dramatiske situasjonen i redaksjonlokalene: http://tinyurl.com/kkuzdds

Trofaste lyttere har ventet tålmodig og støttet radioen gjennom oppbyggingsarbeidet. Det har betydd mye for de ansatte i kanalen.

- Folk har hatt forståelse for situasjonen vår, og det var vært flott å se. Dessuten har de gitt uttrykk for at de har savnet oss - vi har fått ukentlige oppringninger fra folk som lurte på når vi kom tilbake. Vi velger å ta det som et tegn på at vi lager god lokalradio, sier Ted Ivar Paulsen.

Det sies at lynet aldri slår ned på samme sted to ganger, så Radio Bø er forhåpentlig trygg framover, men har de noen tips til andre radiokanaler?

- Sjekk at det er grovvern i sikringgskapet, og finvern i stikkontakter og på telefonlinjene, bedyrer daglig leder.

Ted Ivar Paulsen krysser fingrene for at noe lignende aldri skjer igjen.

- Ødeleggelsene var så store og etterarbeidet så omfattende... Vi oppdager nye problemer hele tida. Nå er vi endelig på rett kjøl, nå vet vi veien videre, men jeg tror ikke jeg orker å gå gjennom en slik gjenoppbygging en gang til.

Skrevet av Synne H. Rustad. Foto: Radio Bø på Facebook (http://www.facebook.com/radioboe).

 

 
Annonser