NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Presisering av kriterier


(19 mai, 2014 - 11:07)

Hovedjuryen i Prix Radio har oppdatert kategoriene og kriteriene for Prix Radio 2014. Lokalradio har allerede levert inn bidrag, så der berøres ikke bidragene av de nye kriteriene.

Kriterier for Prix Radio 2014:

1 Årets sendeflate
Dette er kategorien for sendeflater, som går minst en gang i uken. Her er juryen på utkikk etter et spenstig program, med dyktige programledere som leder lytteren gjennom sendingen. Vi ser etter morsomme og interessante stolper, spennende roller i studio, små overraskelser og stor underholdningsverdi. Programmet kan være både redigert og direkte. Morgenflate, se egen kategori.

2 Årets spesialprogram
Denne kategoriene er for smalere programmer med spesialtemaer eller smalere 
målgrupper. Det kan være en dokumentar, spesialprogrammer for musikk, barn, sjanger, livssyn osv. Både et program som sendes jevnlig og enkeltstående program kan vurderes her. 
Juryen ser etter radiomagi, originalitet og fremdrift. Dette behøver ikke være et program 
som høres dyrt ut, men vi er på jakt etter det lille ekstra fra alle medvirkende, sånn at vi blir berørt, underholdt eller opplyst.

3 Årets direktesending
Skal være en sending som går direkte på grunn av hendelsen, ikke skape en hendelse p.g.a.sendingen. Kan være strengt produsert, men bør være dynamisk og åpen for improvisasjon. Kan inneholde pre-produserte elementer som støtter opp om hendelsen, men i hovedsak skal det redaksjonelle avvikles direkte.

4 Årets reportasje
Her er det et innslag i et program som vurderes. Vi lytter etter en god idé, en klar vinkel, et godt underholdnings element og et journalistikk håndverk. Reportasjen kan være delt, men inngå som et element i sending.

5 Årets intervju
I denne kategorien legger juryen vekt på intervjuteknikk, og den gode samtalen.
Kategorien favner alle typer intervjuer, men må være en samtale mellom to eller flere personer.
Det kan være et lengre portrettintervju, eller et kort nyhetsintervju. Intervjuet kan også være delt opp over flere stikk, med musikk i mellom.
Bidrag kan være redigert, men ikke kryssklippet eller produsert med f.eks. blokker.
Bruk av musikk og kontentum tillates, enten som underlag, eller som en effekt. Men det presiseres at intervjuet ikke skal være en montasje, og dermed tydelig skiller seg fra en reportasje.

6 Årets humor
Her vurderes enkeltstående innslag, med varighet opp til 15 min. Eksempel på innslag kan være en sketsj, et kåseri, et morsomt studiostikk, en tulletelefon eller lignende.

7 Årets promo/lyddesign
Her er vi på jakt etter stasjonsbyggende lyd. Dette kan feks være et unikt sound, en spesiell musikkbranding, en lanseringskampanje,  en promo, eller en jingle/pakke.
Juryen hører etter kreativitet, teft og merkevarebygging.

8 Årets nyhetsbulletin
Manusbasert avviklet og sammensatt nyhetssending. Kan være inntil 15 minutter lang. Skal ikke være debattbasert. I denne kategorien inngår også sport-, lokal- og regionalsendinger. Journalistisk håndverk vektlegges.

9 Årets nyhetsmagasin
Lengre nyhets-, debatt- og/eller analyseprogram. Her er juryen på utkikk etter et program som tar for seg en eller flere deler av nyhetsbildet.

10 Årets programleder/programlederteam
I denne kategorien kåres Norges beste programleder eller programlederteam. Kandidater vurderes ut fra sin evne til å kommunisere med publikum, hvordan de formidler og presenterer materialet sitt, intervjuteknikk, språkbruk, framdrift og flyt i sendingen, samspill med gjester, lyttere og eventuelt mellom flere programledere.

11 Årets DJ
Kategorien forutsetter en studiovert som underholder lytteren i en sending hovedsakelig basert på musikk. Årets DJ vurderes på stemmebruk, lydbilde, flyt, tempo, underholdningsverdi og evnen til å vise personlighet i sendingen.

12 Årets radioøyeblikk
Her ønsker juryen å hedre et unikt og magisk radioøyeblikk, som setter følelser i sving hos lytteren. Dette er en kreativ kategori for geniale intervjuteknikker, replikker, stunts e.l. Kategorien begrenses til øyeblikk, bidragene kan ikke overstige 5 minutter.
Vinnerne kåres av hovedjuryen.

13 Årets radiotalent
Her er vi på jakt etter å hedre Norges beste radiotalent under 25 år. Født etter 30.4.1989.
Talentet kan være reporter, programleder, tekniker, produsent eller annet i radio.
Talentet meldes på med en kort skriftlig presentasjon av kandidaten og det lages en reportasje av og med kandidatene og dens høydepunkter så langt. Reportasjen skal være på inntil 5 minutter og presentere kandidaten og sterke sider/høydepunkter.

14 Årets morgenflate
Denne kategorien skal favne morgenradio mellom 6 og 10. Her er juryen på jakt etter et spenstig program, som vekker lytterne på en god måte. Flaten drives fremover av dyktige programledere, og har stor underholdnings- og/eller informasjonsverdi. Vi ser etter morsomme og/eller interessante stolper, spennende roller i studio, og gjerne små 
overraskelser underveis.

15 Årets fagpris
Denne kategorien ønsker hovedjuryen skal være så åpen som mulig, men vi er opptatt av å hedre noen eller noe som har bidratt positivt i norsk radio. Prisen kan tildeles enkeltpersoner, programmer, redaksjoner, radiostasjoner, radiokonsepter, lydbilder og  radioideer.
Denne kategorien har tidligere blitt kalt Åpen Klasse.
Påmelding gjennom lokal jury. Kandidater som er uavhengige av radiokanaler eller ikke kan knyttes til én spesifikk radiokanal kan påmeldes direkte til Hovedjuryen ved morten.scott.janssen@p4.no.

16 Årets radionavn
Avstemming på kandidater i samarbeid med mediepartner. Kandidatene oppnevnes av de ulike lokaljuryene.

17 Hedersprisen
Kåres av Hovedjuryen etter forslag på enkeltpersoner, radiostasjoner/kanaler, programmer som har utmerket seg spesielt positivt i og for norsk radio. Kom med forslag til din lokale/interne jury. Vinneren kåres av Hovedjuryen.

 

 
Annonser