NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Politisk reklame på valgdagen


(11 september, 2015 - 09:33)

Lokalradio.no har fått noen spørsmål om lokalradio har fått lov til å sende politisk reklame på valgdagen. Svaret er ja, men det er noen begrensninger man bør være klar over. 

Først av alt: Kringkastingslovens forbud mot reklame for livssyn og politiske budskap gjelder tv. Det er tillatt i radio og i audiovisuelle bestillingstjenester på nett.

Når det gjelder sponsing, kan politiske partier ikke sponse programmer på tv, radio eller bestillingstjenester på nett. Politiske partier kan heller ikke finansiere produktplassering i disse kanalene, opplyser Medietilsynet.

Mange lokalradioer har solgt et betydelig antall reklamespots for politiske partier nå foran valget. Noen har også vært usikre på om det er tillatt å sende politisk reklame også på valgdagen.

Det er altså ingen restriksjoner på å selge inn reklamespots til politiske partier. Selge sendetid er derimot ikke tillatt.

Kringkastingsforskriften inneholder ingen punkter som omhandler restriksjoner for radioreklame valgdagen.

Derimot så er det ikke tillatt for politiske partier å sponse kringkastingssendinger. Dette gjelder også valgdagen.

En svært viktig ting å være oppmerksom på, er at det ikke er tillatt å offentliggjøre valgdagsmålinger før valget er over, altså klokken 20.00 valgdagen mandag (etter valgloven § 9-9). Dette er et forbud som tas veldig alvorlig og kan medføre høye bøter dersom det brytes. 

Til slutt vil vi gjerne oppfordre alle til å bruke stemmeretten og godt valg!

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser