NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Plattformnøytral prøverapportering


(1 november, 2012 - 10:58)

Tidligere i år sendte Tono og Gramo ut et brev til en del radioer som kvalifiserte til rapportering av spillelister. Til nå har de fått svært få tilbakemeldinger. Noe som kan forklares med at Norsk lokalradioforbund ikke kunne godta alle kravene fra rettighetsorganisasjonene.

Det viktigste for NLR er at rapporteringen er plattformnøytral. Det er den nå. Stasjonene kan rapportere i det formatet de benytter. Det skal altså bare være å eksportere spillelister digitalt fra avspillingsprogrammet.

Et annet krav fra NLR sin side er at det ikke skal påføre stasjonene ekstra kostnader, selv om de må påregne litt ekstra tid for å legge inn tilgjengelig metadata. Tono og Gramo vil også gjøre en jobb for å få plateselskapene til å bake inn metadata i filene eller legge ved informasjon.

Rettighetsorganisasjonene er klar over at stasjonens spillelister og metadata ikke er fullstendig. De vil uansett gjerne ha dataene. Dette for å komme i gang og se på hva som mangler og hvordan lese av de forskjellige avspillingsformatene.

Tono vil gjerne ha navn på stasjon, sendedato, gjerne tidspunkt, stasjonens interne id-kode, låt, spilletid, artist og utgivelse. Gramo vil gjerne ha det samme, i tillegg til ISRC eller katalognummer.

NLR oppfordrer derfor de stasjonene det gjelder å sende inn data fra siste kvartal. Innleveringsfristen er den 20. november.

Send digitale data som vedlegg på e-post til Tono og Gramo. Hvis du lurer på noe så ring eller send e-post. 

Kontakt Tono: Elin Heer 22 05 72 15
Kontakt Gramo: Bente Yvonne Jonsson 22 00 77 88 eller 97 15 82 11

 

 
Annonser