NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
P5 relanserer jentetaxiene


(24 november, 2012 - 04:00)

I sommer hadde P5, Sparebank 1 og Christiania Taxi et prøveprosjekt som gikk ut på å tilby jenter i alle aldere i gratis taxi på vei hjem. Nå har de fått tak i enda en bil og gjeninnfører prosjektet i julebordsesongen.

Prosjektet går fra 21. november til og med 23. desember.
Jentene kan selv praie de to bilene på gaten. Sjåførene vil også publisere hvor de befinner seg på Facebook, slik at jentene kan følge med der. Også Natteravnene i byen vil kalle opp de to bilene når de møter jenter som vil, eller trenger, å komme seg hjem.

De to taxiene er lett gjenkjennelige med sin rosa farge og løsvipper. De vil primært være i områder i og utenfor sentrum hvor mange jenter normalt prøver å komme seg hjem fra.

- Interessen for Jentetaxi var overveldende i sommer, forteller Line Amundsen, banksjef i SpareBank 1. - Rundt 7000 fulgte Jentetaxi på Facebook, og vi fikk inn mange gode innspill etter at vi avsluttet Jentetaxi i august, forteller hun.

- De aller fleste ønsket seg flere Jentetaxier, sier Amundsen. - Nå skal altså to biler kjøre jenter trygt og gratis hjem i desember.

- Alle tiltak som kan redusere risikoen for voldtekt er viktig, sier daglig leder Lars Norbom i Natteravnene, som er svært glad for tiltaket fra de tre selskapene. - I julebordsesongen er det mye aktivitet i byen, og vi vet at vi med et slikt tilbud kan hjelpe til med å få flere jenter trygt hjem.

- Selv om statistikken for antall anmeldte voldtekter i hovedstaden heldigvis har gått noe ned i løpet av det siste året, er dette fortsatt et stort problem, forteller Norbom, som også mener at økt kunnskap og synlighet av trygge støttespillere er gode tiltak for å presse statistikken ytterligere ned.

Fakta om Jentetaxi:
•        Jentetaxiene kjører jenter i Oslo og omegn hjem gratis
•        Fom 21. november tom 23. desember hver onsdag til søndag kl. 22.00 til kl.05.00
•        Jentene finner ut hvor Jentetaxiene er på Facebook
•        Natteravnene kan kalle opp Jentetaxiene for utsatte jenter
•        Om lag 2000 jenter kom trygt hjem med Jentetaxiene i sommer
•        Rundt 7000 personer fulgte Jentetaxi på www.facebook/jentetaxi i sommer
•        Det er SpareBank 1 Oslo Akershus, P5 og Christiania Taxi som står bak prosjektet gjennom sitt samfunnsansvar «Vi bryr oss».  Christiania Taxi er med som samarbeidspartner til taxiene i november og desember 2012

 

 
Annonser