NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
P4-gruppen sender ulovlig lokalradio


(12 november, 2015 - 18:51)

P4-gruppen har i lengre tid sendt lokalradio i Nesodden og i Kristiansand, uten å ha konsesjon. Medietilsynet kaller radiodriften lovstridig. 

En noe pussig situasjon har oppstått i to konsesjonsområder for lokalradio. P4-gruppens lokalradio P5 Radio Halve Norge har sendt inn årsmelding for å ha sendt lokalradio i Nesodden og i Kristiansand. Det er bare et lite problem. De har faktisk ikke konsesjon der!

Allmennradiokonsesjon med nummer 3543 i område 02-04 (Nesodden) ble i 2009 tildelt Radio Meldi Norge AS, org.nr. 980 415 368. Ifølge opplysninger i Brønnøysundregistrene ble dette selskapet slettet fra registeret 23. desember 2014.

Konsesjon til drift av lokal 24/7-radio med nummer 3557 i område 10-02 (Kristiansand) ble i 2009 tildelt NRJ Norge AS, org.nr. 951 583 847. I 2011 ble denne konsesjon overført til P6 Radio Rundt i Norge AS, org.nr. 951 583 847. Ifølge opplysninger i Brønnøysundregistrene ble P6 Radio Rundt i Norge AS slettet fra register 23. desember 2014

Dette kommer fram i to brev som Medietilsynet har sendt til P5 Radio Halve Norge AS. - Det minnes om at drift av kringkasting uten gyldig konsesjon eller uten å være registrert som registreringspliktig kringkaster, er i strid med kringkastingsloven, går det skarpt fram av brevet.

P4-sjef Kenneth Andresen innrømmer i svarbrevet at de har dummet seg ut og ber om tilgivelse: - Bakgrunnen for dette er et ønske om å forenkle selskapsstrukturen rundt radiodriften vår og vi har derfor innfusjonert de to selskapene Radio Melodi Norge AS og P6 Radio Rundt i Norge AS i selskapet P5 Radio Halve Norge AS. Dette selskapet har som formål å drive kommersiell lokalradio og er allerede konsesjonær i en rekke lokalradioområder, skriver han.

Andresen skriver videre: - I fusjonsprosessen har vi dessverre kommet i skade for å overse den nødvendige søknaden til Medietilsynet om å overføre selskapenes konsesjoner til P5 Radio Halve Norge AS. Dette er uheldig og noe vi beklager.

- Vi er imidlertid kjent med de aktuelle konsesjonsbetingelsene og hvilke forpliktelser som følger med en konsesjonsoverdragelse. Vi kan forsikre Medietilsynet om at P5 Radio Halve Norge AS svarer for alle forpliktelser knyttet til konsesjonene i områdene 02-04 Nesodden og 10-02 Kristiansand, lover Andresen på vegne av P4-gruppen

Det er på det nåværende tidspunkt ikke kjent hva Medietilsynet vil gjøre videre med saken

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser