NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
P4-gruppen satser på lokalradio


(22 desember, 2015 - 12:20)

Mens Bauer vil legge ned sine lokalradioer på FM, går P4-gruppen motsatt vei og revitaliserer P5 Bergen. 

P5 er P4-gruppens lokalradionettverk, som sender i storbyene og Østfold. Nå er det Bergen som settes i fokus. P5s Petter Lavern, Tony Ågotnes, Gunvor Roti Dal, Elen Alicia Castillo Vik og Kjell Sigvart "Kjellemann" Heltorp lover flere overraskelser og villere stunts enn noen sinne, går det fram av en prssemelding

Satsingen til P5 Hits på FM står i sterk kontrast til Bauer Media, som har varslet at de vil legge ned Radio 1 og Radio Rock på FM og samtidig endrer navn og format på Radio 1 til Kiss. Alle stasjonene blir kun digitale fra 1. januar 2016, selv om den beryktede FM-slukkingen av rikskanalene først skjer i 2017

– Der Bauer Media Group velger å heller satse på rikssedninger, velger P4-gruppen å styrke den lokale forankringen, sier P5-sjef Espen Thorpe. Han sier Bergen er en svært viktig by for P5, og at bergenserne fortjener en kanal som tar lokalt innhold på alvor.

– P5 Hits er 100 prosent Bergen, med lokale programledere og lokal profil, og sånn skal det fortsette å være også i fremtiden, sier Thorpe. Dette er kanalen der du får det beste lokale innholdet, og samtidig dagens beste musikk, sier P5-sjefen.

Morgenshowet på P5 har dessuten gjort det til en spesialitet å overraske bergenserne med landets kanskje villeste stunts. Det er nemlig ingen grenser hva stuntreporter Kjellemann kan få seg til å gjøre. En klassiker er da han surret seg inn i 100 meter gaffatape og foreviget «gaffamannen». Videoen gikk viralt, og kom på 17. plass i det amerikanske TV-showet «Top 20 American Funniest».

Nå har Kjellemann en lang liste med ideer til nye stunts som vil dukke opp i løpet av 2016 når bergenserne minst aner det! I januar får fire venner sjansen til å vinne en gratis drømmetur til New York med blant annet fly, luksushotell, helikoptertur mellom skyskraperne på Manhattan og 20 000 kroner i lommepenger inkludert.

Det er som sagt en helt annen filosofi hos Bauer Media. Parallelt og samtidig med introduksjonen av KISS slukker Bauer Media sine lokale sendinger på FM for kanalene Radio 1 og Radio Rock.

- Digital distribusjon er fremtiden, det er viktig at vi tilbyr nye produkter digitalt. Det må være en fordel for lytteren å lytte digitalt utover bedre dekning og lyd. Bauer Media i Norge ønsker å styrke det digitale tilbudet noe slukking av lokale FM signaler vil bidra til allerede i 2016, sier administrerende direktør Lasse Kokvik.

Det er nå digitaliseringen virkelig kommer til å eskalere. Vi i Bauer Media har allerede sett en veldig positiv utvikling i digital lytting denne høsten. Med dette tiltaket er formålet vårt å sette ytterligere fart i den digitale lyttingen, fortsetter Kokvik

Såvidt lokalradio.no vet har ingen andre lokalradioer planer om å forlate fm-nettet, med unntak av de som blir tvunget av lufta når rikskanalene slukker sine fm-nett i 2017

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no Kilde og Foto: P4/Bauer Media

 

 
Annonser