NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
På DAB+ fra første desember


(21 november, 2013 - 09:21)

Som første ikke-kommersielle lokalradio utvider Radio Nova fra første desember tilbudet sitt i Oslo. Da kan en lytte til 24/7 reklamefri nisjeradio på DAB+ i Oslo.

Radio Nova var i 2009 Norges første lokalradio med prøvekonsesjon på DAB, et prosjekt som ble iverksatt av nysgjerrighet og pionerånd. Først og fremst for å prøve seg på ny teknologi, men ikke minst for å vise verden at også lokalradioer kan ha mulighet til å bli med videre i en ny digital tidsalder for radio.

- Med sendinger hele døgnet, på samme kanal, blir det mer forutsigbarhet for våre lyttere, slik at de alltid vet hvor de kan finne oss og det gode innholdet de kjenner fra FM99,3, sier Erlend Buflaten, redaktør i Radio Nova i en pressemelding fra samme radio.

Selv om Radio Nova nå utvider på DAB+, holder radioen fremdels på de samme sendetidene på FM og vil samsende innholdet i begge kanaler slik som tidligere. De øvrige timene åpner opp for mer godt innhold, nye konsepter, gjenhør med gamle godbiter samt flere programmer produsert av de andre studentradioene i Norge.
- I en radiovirkelighet der det i de fleste andre kanalene er langt mellom de gode reportasjene går vi motstrøms. Vi sper ikke bare på med mer lokal musikk, men også flere programmer og nye stemmer vil få plass hos oss fremover, sier Solveig Skår, daglig leder i Nova.

- Det er lenge mellom hver gang man hører gode reportasjer og gravende journalistikk på radio i dag. På Radio Nova er det over 200 journalister som hver eneste uke sørger for at det fortsatt er mulig å høre radio med dybde i Osloregionen. sier Erlend Buflaten, redaktør.

Om Radio Nova
Radio Nova er en studentforening og en ikke-kommersiell lokalradio med nisjekonsesjon i Oslo. Som studentforening består Radio Nova av rundt 200 frivillige medarbeidere med tilknytning til de fleste utdanningsinstitusjonene i Oslo, mens fem ansatte, fordelt på fire årsverk, administrerer den daglige driften og økonomien. Radio Nova er ikke reklamefinansiert og får sin driftstøtte gjennom Velferdstinget i Oslo- og Akershus.
Radio Nova sender på frekvensen FM99,3 over 70 timer radio i uken fordelt på rundt 40 programmer. Hver dag dekkes studentnyheter, debatt og samfunnsspørsmål. Sammen med medarbeiderenes entusiasme for film, litteratur, politikk, vitenskap, kunst og musikk er Radio Nova et attraktivt og tilgjengelig medium for alle  lyttere. Radio Nova er og skal være informerende og utfordrende. En profil radioen stolt har beskyttet i over 30 år.

 

 
Annonser