NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Også private reagerer på FM-slukkingen


(19 mai, 2015 - 10:15)

Ikke bare lokalradio og eksperter reagerer på overgangen til DAB. Også privatpersoner ytrer kritikk mot myndighetene

- Er dette enorme sløseriet nødvendig? Hva er hensikten at NRK skal dytte på oss et 20-tall særkanaler der de fleste knapt er etterspurt av befolkningen? Det skriver Harald Ulvestad fra Oslo i et brev han har sendt til Kulturdepartementet, som lokalradio.no har fått innsyn i. 

- Eller er dette radiohandlerne som med dyktige !informatører og særinteresser har sjarmert stortingsrepresentanter og regjering til å tro at ved å stenge FM-nettet og la DAB være enerådende fra 2017 skjer det noe som er hensiktsmessig, bra, noe vi trenger og må ha? Og alt dette uten en ønskelig og nødvendig konsekvensanalyse og som tar både hensyn til hva vi mister, hva det koster og hva vi oppnår av eventuelle fordeler, fortsetter han. 

- Jeg har vært Høyremedlem og velger i mer enn 50 år, er sterkt interessert i radio og dens vidunderlige muligheter, og ser med gremmelse og sorg på hva statsråden har bestemt med hensyn til stenging av FM-båndet i 2017, skriver Ulvestad videre. Han har ingen forbindelse med noen kjente radioaktører. 

- Imidlertid er det ikke dette som bekymrer meg mest, men at millioner av full brukbare FM-radiomottakere blir ubrukbare og må derfor omgjøres til tusenvis tonn av søppel, og som har representert en verdi langt opp mot milliarden, heter det videre i brevet, datert 21.04.15

- Denne tapte milliarden må da den norsk befolkning akseptere, og fremskaffe tilsvarende eller større verdier for å kjøpe DAB-radioer. Alle hjemmeradioer, steroanlegg, bilradioer må anskaffes nye, her må vi anslå millioner i antall med en gjennomsnitts kjøpsverdi på ca kr. 1000.- pr. stk, skriver Ulvestad. 

Lokalradio.no har ikke vært i kontakt med Harald Ulvestad og kjenner ikke til hans beveggrunner, men han har tilsynelatende på eget iniativ som lytter tatt kontakt med Kulturdepartementet for å kritisere vedtaket om FM-slukking. 

Han avslutter med å antyde at internett er fremtiden for digital radio: -  Internett er en åpen mulighet som jeg allerede i dag gjør meg nytte av, og som på sikt kan overflødiggjøre både FM-båndet og DAB.

La oss i mellomtiden bruke hodet, avvente og ikke binde oss opp i et dårlig vedtak!

 

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no

 

 
Annonser