NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Tommy Vandalsvik, foto Børge Hoseth

Ny redaktør i Radio Harstad


(4 mai, 2015 - 12:57)

Med "vandal" i navnet og rock på rullebladet skal den nye redaktøren ordne opp.

Tommy Vandalsvik er ny redaktør i Radio Harstad. Han er kjent fra byens rockemiljø, og han har begynt oppussing av radioens lokaler - nå blir det grafitti på veggene.

- Vi har arrangert grafittikurs og skal dekorere stedet selv. Det er kult å se at det skjer ting, sier Vandalsvik.

En rocka og frisk stil passer godt hos Radio Harstad. Kanalen er landets eneste ungdomsstyrte lokalradio, og en del av Harstad kommunes kulturtilbud til ungdom.

Den ferske redaktøren har erfaring med lyd og mennesker - han har tidligere ledet byens rockeklubb, har spilt og arrangert konserter i en årrekke, og har dessuten vært programleder i Radio Harstad. Nå vil han at musikkerfaringen skal komme kanalen til gode.

- Vi arrangerer lydkurs og konserter fremover, og det er spennende. Nå har vi satt hjulene i bevegelse, forklarer Tommy Vandalsvik.

Radio Harstad har måttet klare seg med tom redaktørstol i nesten ett år, etter at forrige redaktør Bengt Simonsen ble suspendert i mai i fjor, og deretter sa opp i juni. Nyinnsatte Vandalsvik håper på mindre turbulente tider.

- Jeg var ikke involvert, og vet ikke stort om det som skjedde, så jeg bare fokuserer på det jeg skal gjøre.

Ti stykker søkte på redaktørjobben da kommunen lyste den ut i vår, men Tommy Vandalsvik ble plukket ut som den beste kandidaten.

- Vandalsvik hadde det vi var ute etter, og han skilte seg ut. Det uttalte Halvard Bakkelund, leder ved Harstad Kulturskole, til Harstad Tidende (http://tinyurl.com/m9222pg).

Den nye redaktøren håper å kunne sette sitt preg på kanalen fremover.

- Jeg vil gjøre radioen tilgjengelig for flere aldersgrupper, og så vil jeg bidra til at vi får flere unike programmer med egenprodusert innhold. Det blir mye å gjøre, og jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang!

Tommy Vandalsvik jobber 50 % frem til sommeren og går inn i full stilling 15. juni.

Skrevet av Synne H. Rustad. Foto: Børge Hoseth.

 

 
Annonser