NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Ny minister for lokalradio


(17 desember, 2015 - 11:05)

Leder i NLR, Svein Larsen var skuffet over Thorhild Widvey, men vil gi den nye kulturministeren Linda Cathrine Hofstad Helleland en sjanse

Linda Cathrine Hofstad Helleland ble i går utnevnt til ny kulturminister. Hun overtok etter Thorhild Widvey som har vært kulturminister siden oktober 2013.

 

Helleland ble født 26. august 1977 i Klæbu. Hun har vært innvalgt som vararepresentant for Høyre til Stortinget fra Sør-Trøndelag 2001–2009 og fast representant siden 2009.

Helleland har en lang politisk karriere, som startet med Klæbu Unge Høyres arbeidsutvalg 1995–1998. Hun har blant annet vært formann i Sør-Trøndelag Unge Høyre og medlem av Trondheim bystyre. Hun har også vært leder i Sør-Trøndelag Høyre..

Leder i Norsk lokalradioforbund, Svein Larsen, var ikke fornøyd med den forrige kulturministeren: - Widvey var ingen god statsråd for norsk lokalradio. Det var litt overraskende fordi Høyre som parti har en stolt fortid når det gjelcer lokalradio.

Men Widvey var uten evne til å lytte og forstod dermed heller ikke utfordringene vi står ovenfor i bransjen og overlot dette til noen få byråkrater. Det kan vise seg at dette kan komme til å by på problemer både for aktører og for departementet i tida framover, sier Larsen til lokalradio.no

Larsen er avventende til den nye kulturministeren, men vil gi henne en mulighet til å vise hva hun er god for: - En ny statsråd er alltid en mulighet for de som ikke har blitt lytttet til tidligere. Spørsmålet er hvor raskt hun blir fanget opp av byråkratiet og de store aktørene. Men hun må få en sjanse, avslutter Larsen.

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no. Foto: Kulturdepartementet

 

 
Annonser