NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Norsk lokalradio og åpne tv-kanaler står høyt i kurs ute i Europa


(11 september, 2013 - 04:00)

For første gang har «den tredje mediesektoren» i Europa blitt kartlagt.
Ut fra en spørreundersøkelse i 2012 til 52 mediemyndigheter i hele Europa har Community Media Forum Europe kartlagt community radio (lokalradio i Norge) og community television (frie kanaler i Norge). Hensikten er å synliggjøre regjeringer, politikere og mediemyndigheter om den i hovedsak ikke-kommersielle mediesektoren og for å forbedre rammevilkår, - og i enkelte land også å få den formelt godkjent.

Kartleggingen viser at det er 2.237 radiostasjoner og 521 tv-stasjoner. I de 50 europeiske landene er det til sammen 29 land med lokal- og nærradiostasjoner. Det antas at det finnes ca. 17 000 stasjoner rundt om i verden.

CMFE har også kartlagt hvor sterkt lokalradioene står i de respektive land, og når ulike faktorer veies mot hverandre har respektive land fått en indeksverdi. Ut fra denne er det satt opp en liste.

På denne listen plaserer Norge seg i topp sammen med Danmark, Nederland og Sverige. Det antas at topplasseringene er nådd takket være bl. a. støtte og forståelse fra myndighetene.

I Danmark og Norge sendes dessuten community tv via det bakkesendte digital-tv-nettet - og i Norge dessuten riksdekkende. Sverige plasserer seg på femte plass til tross for at her mottas ingen statlig støtte selv om Sverige tillater, - som i Norge, kommersiell og privatsendt lokalradio

Hele prosjektet vil bli presentert og diskutert på CMFE og AMARC Europe sin konferanse «Media Diversity for Democracy» i Brno (i Tsjekkia) i tiden 4-6 oktober.

Se hele listen og les mer her.

 

 
Annonser