NETTRADIO

 

Nyhetsbrev

Følg med!
Motta vårt nyhetsbrev.
Registrer deg her.

Se våre nyhetsbrev her.

 
Norges største metalshow på radio fyller 3 år


(17 november, 2015 - 11:07)

- Metal på radio i 2015 er ingen selvfølge. Jeg er stolt av å lede Norges ledende metalprogram på kommersiell radio, sier Helle Stenkløv (bilde). 3 år på lufta feires sammen med lytterne 28. november.

Jernverket gikk på lufta på Radio Rox for første gang i 2012 og ble umiddelbart en suksess i undergrunnen. - Hver onsdag og søndag rotes det under torva: Glemte perler og fremtidige klassikere får sin plass på eteren, forteller Stenkløv.

- Aktiviteten innenfor sjangeren er enorm. Det har aldri vært flere konserter, og det gis ut mye bra musikk. Metalfansen er engasjerte forbrukere. Selv om spesialshow legges ned, betyr det ikke at Norge ikke trenger et metalprogram.

Rox-programlederen mener at medietilbudet for metalfans, særlig for dem som liker mindre kommersielle grupper, er lite: - Det finnes flere band enn AC/DC og Metallica. Jeg kan love interessante gjester og varierte spillelister. Men Kvelertak og Mastodon – det spiller jeg ikke, sier hun.

Tre år på lufta skal feires. Jernverket har feiret bursdag med lytterne hvert år siden oppstarten. Treårsdagen holdes på Kniven bar, en vaskeekte metalpub i Oslo sentrum, som kjenner publikum, lover Stenkløv.

Lørdag 28. november blir det heavy metal på anlegget, quiz, konkurranser og kake. Stenkløv ser frem til arrangementet: - På Kniven er det fullt hus hver eneste helg. Det er et naturlig møtepunkt for metalfans og alle andre musikkelskere fra inn- og utland. Jeg gleder meg til å snurre skiver og lage fest!

Det er fortsatt mulig å være med på festen: KLIKK HER FOR MER INFORMASJON

30 år gamle Helle Stenkløv fra Trondheim har mange års radioerfaring. Hun startet karrieren med metalshow på Radio Revolt og har tidligere vært programleder i NRK P1 og musikkanmelder i NRK P3. De siste årene har hun vært programleder på Radio Metro og Radio Rox. At Jernverket gjør det så bra gleder kanalsjef Jan Ivar Wolstad:

- Jernverket og Helle Stenkløv er like viktig for metal-Norge som Terje Håkonsen er for norsk snowboard. Vi er glade for å kunne tilby noe ingen andre radiostasjoner har.

Jernverket har bygget en tett relasjon til metalmiljøet. Programmet har blitt et talerør for band, konsert- og festivalarrangører, magasiner, platesjapper og distroer. Tons of Rock er fornøyd med samarbeidet:

- Jernverket er en super partner og kanal for kommunikasjon mellom Tons of Rock og publikum. Redaksjonen er på hugget og kunnskapsrik. Dette er et samarbeid vi håper å få videreføre i mange, mange år fremover, sier Frode Nakken, presseansvarlig for Tons of Rock.

Til tross for at Internett nå står for mye av musikkspredningen, kan nisjeprogrammer som Jernverket fortsatt overraske lytterne, med ny kunnskap og musikk.

- Temaradio er en genial portal til nyoppdagelser. Selv oppdaget jeg titalls band på lokalradio som ble ekstremt viktige for min videre karriere, forteller Gylve Fenris Nagell fra Darkthrone.

Det er med andre ord ingen grunn til å hive inn håndkleet og satse på populærmusikk fra de siste fire tiår. - Eller i verste fall: Pantera med «Walk», avslutter Stenkløv.

Skrevet av Kyrre Dahl for lokalradio.no Foto: Radio Rox

 

 
Annonser